De respectieve cv’s van de dames in kwestie zijn in elk geval indrukwekkend. De Brits-Ghanese en diepgelovige Lucy Quist (46) staat bekend als een rolmodel voor veel Afrikaanse vrouwen en ze werd enkele jaren ook als dusdanig geportretteerd in een reeks over topvrouwen op de BBC. Ze heeft een MBA diploma op zak van de hoog aangeschreven businessschool van Fontainebleau.
In eigen land (Ghana) schopte ze het tot de eerste vrouw die de nationale telecomoperator mocht leiden, nadat ze zowat tien jaar en op hoog niveau voor Ford Motor Company had gewerkt. Ze is kennelijk ook heel sterk in communicatie en het empoweren van grote gemeenschappen. In 2018 werd ze door de Wereldvoetbalbond Fifa gevraagd om de herstructurering van het voetbal in haar geboorteland in goede banen te leiden. Vandaag werkt ze in Londen voor Morgan Stanley waar ze zich buigt over technologische transformatie.
Mediaspecialiste
De uit Indische ouders en in Londen geboren Sangeeta Desai (45) heeft er al een loopbaan opzitten om u tegen te zeggen. Eerst bij JP Morgan, later bij Goldman Sachs en het private equity fonds Apax. Bij Apax legde ze zich toe op de media- en retailsector. Zo leerde ze het tv-productiebedrijf HIT Entertainment kennen, waar ze in huis werd gehaald als operationeel directeur. HIT ressorteert nu onder de vleugels van de RTL Group. Vandaag bekleedt ze uitsluitend bestuursmandaten in de mediasector.
Analyse experte
Finaal is er nog Cind Du Bois (40), de enige Vlaamse vrouw die aan boord wordt gehesen in de bestuurskamer van Club Brugge. De eveneens goed geschoolde Du Bois is gewoon hoogleraar aan de Koninklijke Militaire School, en ook verbonden met de bekende denktank Itinera, waar Bart Verhaeghe één van de sponsors van is. Du Bois wordt ook geprezen om haar diepgaande papers die ze al schreef over niet de minste onderwerpen, zoals een reflectie over het impact van de Chinese techreus Huawei.
foto: Lucy Quiest