Maertens B

Bart Maertens uitgeroepen tot beste ambachtelijke slager van het land

BRUGGE - De Brugse slager Bart Maertens (37) kan zijn geluk niet op. Hij kreeg al een bijzondere erkenning op Europees niveau en werd nu ook uitgeroepen tot beste ambachtelijke slager van het land. Je zou voor minder tot tegen het dak springen.

De Brugse slagerij heeft traditie en wist stap voor stap ook te groeien. Het is niet de eerste maal dat Bart Maertens in de prijzen valt. Dat was al het geval op een Europese vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers. Van de 25 producten die de West-Vlaamse slager instuurde, werd 19 keer goud en 6 keer zilver behaald.

Daar komt nu een nieuwe erkenning bovenop als beste ambachtelijke slager in België over de volledige lijn. Bij Maertens staat alles in het teken van de korte keten. “We weten waar alles vandaan komt, want we hebben 200 runderen op onze eigen boerderijen”, vertelt Bart in HLN.

Anders bereiden

Naast rundsvlees van eigen kweek en een breed aanbod van varken, gevogelte, lam en seizoenswild, verzorgt slagerij Maertens ook een ambachtelijk assortiment fijne vleeswaren en huisbereide charcuterie.

“In ons aanbod staan steeds kwaliteit, authentieke smaak en variatie voorop”, zo meldt de website van de bekende ambachtelijke slagerij. “Zo werken we steeds met minder room, suiker en zout, maken we meer en meer salades met yoghurtdressings in plaats van gewone vinaigrettes of mayonaise, en zoeken we altijd naar een paar gerechten met meer groenten, minder saus en minder vet.”

foto: Mediahuis (archief)