Noem de sites van Oats Day Long maar hippe eetplekken. In 2018 openden Anse en Ewout Vanmassenhove hun eerste havermoutbar van de Benelux aan de Gentse Nederkouter. Anse Vanmassenhove (26) en broer Ewout (28) willen met dit ‘fast-casual’ concept inspelen op de trend om snel, vers en gezond eten te serveren. Start je dag met een zoete havermoutbowl die je de hele dag energie geeft of ga er lunchen en ontdek de originele hartige recepten met kip of geitenkaas.
Anse Vanmassenhove ontdekte de vele voordelen van haver tijdens haar studies sportmanagement aan de Universiteit Gent. “In het vak Voedingsleer kwam haver naar voor als zeer gezond, maar ik vroeg me af of we er niets meer mee konden doen dan enkel op de klassieke manier met vruchten en noten”, vertelde Anse eerder al over het concept. Samen met haar broer Ewout ging ze op zoek naar volwaardige gerechten op basis van havermout. Hieruit ontstonden enkele mooie creaties. Oats Day Long speelt ook in op het fast-casual concept, met dus de focus op vers, snel en klantvriendelijk.
Nieuwe vestigingen
Het concept bestaat al langer in grote steden als Kopenhagen, Berlijn en Londen. Anse en Ewout Vanmassenhove reisden, ter voorbereiding van hun ondernemersdroom, samen naar New York om er inspiratie op te doen over hoe je een havermoutbar runt. In hun shops kan je naast havermout ook afgeleide producten krijgen, zoals havermelk of verschillende biertjes op basis van haver.
Nog voor het einde van het jaar willen de jonge ondernemers, naast Gent, ook nog vestigingen openen in Antwerpen, Brussel en Leuven. Brugge staat op het verlanglijstje voor 2022. En voor de rest? The sky is the limit.