POM nieuwe directie

Aflossing van de wacht bij de POM West-Vlaanderen

BRUGGE – Bij de POM West-Vlaanderen vindt aan de top een machtswissel plaats. Algemeen directeur Stefaan Matton (ex-Unizo) wordt uitgewuifd wegens een leeftijd met een 6 voor. Hij wordt opgevolgd door ‘extra muros’ Lieven Tack die na een selectieprocedure als nummer één naar voor kwam. Stefaan Matton leidde de POM – het economische verlengstuk van de provincie – sinds 2011.

Lieven Tack is burgerlijk ingenieur, doctor in de toegepaste economie en master in de Europese studies. Hij was eerder werkzaam als sociaal-economisch adviseur voor de Vlaamse regering, was econoom bij de Europese Commissie en is gastprofessor aan het Europacollege. Hij heeft een uitgebreide kennis van de socio-economische ontwikkeling van de provincie en beschikt over een achtergrond die nauw aansluit bij de ambities van de POM. “Het is nu aan de nieuwe algemeen directeur om het radarwerk dat we met Stefaan opgezet hebben, gesmeerd en goed draaiend te houden om de behoeftes van onze ondernemingen, onze werkgevers en werknemers, onze starters en onze zelfstandigen blijvend te vertalen in concrete antwoorden”, weet Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “We blijven de volgende jaren inzetten op het verankeren van de faciliteiten voor expertise en logistiek, concrete valorisatie van kennis, expertise voor de West-Vlaamse ondernemers en dit alles in een grensoverschrijdende context.”

Mooie realisaties

Het economische beleid van de Provincie West-Vlaanderen kende de voorbije 10 jaar een enorme impuls, mede dankzij Matton. “Met de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur willen we op de ingeslagen weg verder gaan en blijven focussen op doorgedreven valorisatie en internationale groei”, heet het in een interne mededeling.

Stefaan Matton kwam in 2011 aan het hoofd van POM West-Vlaanderen. Hij zette de POM op de kaart als een organisatie met slagkracht en eigenheid. De voorbije jaren bouwde POM West-Vlaanderen een sterk industrieel beleid uit, gericht op de West-Vlaamse industriële speerpunten textiel en kunststoffen, voeding, blue energy, machinebouw en mechatronica. Onder de noemer Fabrieken voor de Toekomst werd samen met kenniscentra ook geïnvesteerd in nieuwe onderzoeks-, test- en opleidingsinfrastructuur, met de finale bedoeling om innovatie zoveel als mogelijk te stimuleren.

Met Start&GO beschikt West-Vlaanderen als enigste provincie over een doorgedreven startersbeleid. Startende ondernemers kunnen er terecht in een gespreid netwerk van startersinfrastructuren en kunnen rekenen op de ondersteuning en begeleiding van een breed expertennetwerk. Voor Transport & Logistiek wordt voluit de kaart van de modal shift getrokken, met de rivierterminals (Wielsbeke, Roeselare) of overslagplatformen (Veurne, Diksmuide) als voorbeelden.

Lees ook

  • BV
    21/11/2024
    Hasselt One
    Hasselt
  • BV
    21/11/2024
    Vishandel Steijvers
    Maaseik
  • BV
    21/11/2024
    Infinity Executors
    Sint-gillis-waas