Uitzend- en selectiebedrijf Accent uit de groep House of HR lanceerde eind april de app “NOWJOBS”, die drie vliegen in één klap slaat: de app speelt in op de verdere digitalisering van de rekruteringsmarkt, helpt vooral jongeren die “nu” een job nodig hebben om wat centen te verdienen en ondersteunt bedrijven uit de horeca- en de retailsector bij het opvangen van dringende personeelstekorten. De testfase in Gent is succesvol afgerond waardoor Accent nu het concept in heel Vlaanderen begint uit te rollen. De app heeft bovendien een unieke update gekregen, die jongeren nog wat extra geld kan opleveren.
De gloednieuwe app NOWJOBS is de eerste die jongeren in staat stelt om zonder poespas via hun smartphone een job te vinden op de ogenblikken dat ze geld nodig hebben om concerttickets te kopen, een onverwacht reisje te boeken of een duur Valentijnsdiner te reserveren met hun lief. “In iets meer dan een maand hebben we in Gent al 5.000 kandidaten en 180 retail- en horecabedrijven kunnen overtuigen om van de app gebruik te maken”, zegt general manager Peter Ingelbrecht. “Er zijn ook al 220 tijdelijke jobs effectief ingevuld.” Voor Accent zet dit het licht op groen om het concept in heel Vlaanderen uit te rollen. In Oost-Vlaanderen is dat al het geval. Nu volgt West-Vlaanderen en deze zomer ook nog de andere provincies. “Dat gebeurt met een nog verbeterde versie van de app”, geeft Peter Ingelbrecht aan. “De gebruikers kunnen nu immers ook hun vrienden uitnodigen om via de app een job te zoeken. Dat levert hen bij hun volgende job die ze via ons platform in handen krijgen een bonus van 10 euro op.”
De nieuwe app beantwoordt volgens Accent duidelijk aan een behoefte. Want steeds meer jongeren combineren hun studies met tijdelijke jobs. Wettelijk mogen ze nu 475 per jaar werken, ongeacht of dat in de vakantieperiodes of tijdens het schooljaar gebeurt. Omdat ze er gewoon aan zijn dat ze steeds meer dagelijkse zaken met de smartphone kunnen regelen – van het betalen van een busticket tot het afhandelen van hun bankzaken – waren ze ook voor het zoeken naar tijdelijke baantjes op zoek naar mogelijkheden om alles zonder veel poespas te kunnen afhandelen. Ook jongeren die geen student meer zijn of die studeren en werken combineren, maken er volop gebruik van. Sebastiaan, die een opleiding volgt tot maître d’hôtel en bij het bekende restaurant Volta werkt, had daar een weekje vrij, maar wilde in die week toch nog wat bijverdienen. Via de app vond hij dadelijk een plaatsje. “Mijn tijdelijke werkgever maakte gebruik van de applicatie waardoor het contractje direct opgemaakt was en ik werd dadelijk na het presteren van mijn uren uitbetaald”, aldus Sebastiaan.
Ook bedrijven uit de horeca-,retail- en eventsector reageren superenthousiast.