De deelnemers werden beoordeeld door docent Rudy Beckers, bierkenner en tevens jurylid bij het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Hij werd voor de gelegenheid bijgestaan door ex-wereldkampioen tappen Tommy Goukens en zytholoog Tom Robberechts.
Iedereen geslaagd
“De lessen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen, want de 21 gepassioneerde cursisten slaagden allemaal met glans voor het examen. Ze zijn nu klaar om hun kennis nog verder uit te breiden in het tweede jaar van de opleiding”, luidt het bij Syntra AB.
Horeca na corona
De horecasector verwacht een nijpend personeelstekort omdat veel horecamedewerkers door corona ondertussen in een andere sector werkzaam zijn. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits heeft samen met de sector een actieplan uitgewerkt waarbij de Syntra’s, in samenwerking met VDAB, modulaire trajecten rond knelpuntberoepen als kok en kelner inrichten, alsook bijkomende ‘learning snacks’ rond topics zoals ondernemerschap en rendabiliteit. Met dit actieplan wil men de competenties van het horecapersoneel versterken en de horecasector ondersteunen.