KEERBERGEN The Hill

Zoon neemt Hof Van Craynbergh over: naamsverandering en nieuw concept

Ignace Reheul draagt Hof Van Craynbergh in Keerbergen over aan zijn zoon David (23). Die wil in het toprestaurant starten met een nieuw concept. De zaak verandert ook van naam: Hof Van Craynbergh wordt The Hill. 

Het restaurantgedeelte blijft ook na de overdracht behouden, maar met zijn achtergrond als sommelier en chocolatier stelt David wel een verjongingskuur in het vooruitzicht. Zelfs de naam blijft niet behouden: Hof Van Craynbergh wordt The Hill. “Ik wil de drempel verlagen en tonen dat we zeer acceptabele prijzen hanteren”, aldus David. “Daar hoort ook een verjongingsoperatie bij en dat merk je onder andere aan de nieuwe naam. Die verwijst niet alleen nog steeds naar de hoogste heuvel van Keerbergen waarop dit pand staat, maar ook naar een concept dat gericht is op de ervaring van elke bezoeker, die pas naar buiten zou mogen gaan op de top van zijn beleving bij ons.”

Nieuw interieur

Om te beginnen verandert het interieur van de zaak. In het eetgedeelte komt een loungehoek met Chesterfield banken waar je kan genieten van een cocktail of glas wijn met hapjes. De grote zaal wordt ingericht met nieuwe zitbanken en massieve tafels. Voor de keuken rekent Reheul op generatiegenoot Giacomo Battheu. Hij verlaat toprestaurant La Durée in Ardooie. Er zullen ook sharing-gerechten worden aangeboden. Voorts zal The Hill op het gelijkvloers ook over een decoratie- en wijnhandel beschikken, waar alle producten die in het restaurant op tafel staan, worden verkocht. Ook de keramiek realisaties van mama Ann die een winkel van keramiek uitbaat in Knokke, worden te koop aangeboden in The Hill.

Zomerbar

De verbouwingswerken en de metamorfose van Hof Van Craynbergh naar The Hill zijn gepland vanaf de eerste week van april en nemen normaal een kleine maand in beslag. Reheul: “In het eerste weekend van mei zouden we dan de vernieuwde zaak willen vieren. Het beste van 24 jaar Hof Van Craynbergh, gecombineerd met een openingsevent voor The Hill. Op die manier kunnen we de mensen al even triggeren voor het nieuwe concept”, luidt het. Vader Ignace blijft overigens nog de eerstkomende jaren in dienst om over de kwaliteit van The Hill te waken. David zit in elk geval niet stil. In 2020 wil hij op het domein aan het restaurant een zomerbar openen. “Mensen kunnen hier dan na hun werk terecht voor een glas. Maar ik zie het ook breder dan dat en stel onze locatie graag open voor bedrijfsevents en huwelijken. Op zondag organiseer ik bovendien verschillende wijnevents”, besluit David.