De 52-jarige Isabelle Borli is zaakvoerder van AHLEX (Aviation Hub for Learning & Experience) uit Machelen, een leercentrum dat vanuit Brussels Airport kennis over luchtvaart aanbiedt. Het bedrijf telt 12 werknemers en heeft 200 B2B-klanten, voornamelijk binnen het Brussels Airport-ecosysteem (335 bedrijven) en ook daarbuiten.
De Limburgse, met wortels in Italië, begon haar carrière in 1993 als technisch assistente bij een studiebureau. Zeven jaar later kreeg ze de vraag om bij een KMO in de opleidingssector te komen werken en er de opleidingen voor bewakingsberoepen in heel Wallonië te ontwikkelen. Vanaf 2008 ontwikkelde ze opleidingen voor luchthavenbeveiliging.
“In 2020 kwam een nieuwe kans op mijn pad: het opstarten van een opleidingscentrum voor luchthavenberoepen op Brussels Airport. Deze functie leek wel voor mij gemaakt – een fantastische uitdaging in de twee werelden die mij passie geven: opleiding en de luchthaven”, vertelt Borli. “Ik leerde er veerkracht en diplomatie. Samen met mijn collega Sylvie creëerden we een plek waar talentontwikkeling centraal staat, waar de luchthavenwereld belicht wordt, en waar innovatie voortkomt uit samenwerking.”
Impact op de luchthavensector
Isabelle is een van de vijf kanshebbers en strijd mee voor de titel ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’. “Deze nominatie is niet alleen een erkenning voor mijn inzet, maar vooral voor het werk van een heel team dat zich dagelijks inzet om Ahlex te laten groeien en impact te creëren binnen de luchtvaartsector. Het is een bevestiging van onze visie, innovatie en de kracht van samenwerking met sterke partners. Deze erkenning motiveert ons om verder te bouwen aan duurzame oplossingen die bedrijven en talent samenbrengen. Het is geen eindpunt, maar een stimulans om samen te blijven groeien en inspireren.”
LEES OOK. Wordt Anke van Os Strafste Onderneemster van regio Mechelen? “Ondernemen zit in mijn bloed”
Verbinden van mensen en organisaties
De fiere onderneemster gelooft sterk in de kracht van vrouwen binnen een typische mannenwereld. “Vrouwen maken het verschil door hun empathie, samenwerking en oog voor lange-termijnoplossingen”, zegt Isabelle. “In een sector als de luchtvaart, waar techniek en structuur vaak domineren, brengen vrouwen vaak een bredere kijk op talentontwikkeling en innovatie. Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen en organisaties binnen dit complexe ecosysteem.”
Wat nog beter kan? “Meer inclusiviteit en gelijke kansen op leiderschapsposities, zodat talent telt, ongeacht achtergrond.”
Stemmen op Isabelle of een van onze andere straffe onderneemsters kan nog tot en met 3 maart via www.made-in.be/strafste-onderneemster.