LEUVEN – Iets meer dan vijf jaar na de opening hebben zaakvoerders Sven Van Extergem en Kevin Mackel wijn-en tapasbar Savoye, gelegen in de gelijknamige straat in Leuven, overgelaten. De nieuwe eigenaars zijn gewezen medewerker Iskander Singh (33) en zijn meewerkende echtgenote Darika Imankulova (30).
Van Extergem en Mackel waren vorig jaar een tijdje aan de slag in drie horecazaken: De Blauwe Schuit op de Vismarkt, De Blauwe Schuit 2.0 aan het Mathieu de Layensplein en wijn-en tapasbar Savoye. Het was een beetje van het goede te veel, waarop de mannen beslisten zich te concentreren op één zaak: De Blauwe Schuit 2.0.
De Blauwe Schuit aan de Vismarkt sloot de deuren, voor wijn-en tapasbar Savoye werd een overnemer gezocht. En die werd gevonden in de toenmalige medewerker Iskander Singh. “Ik was al bijna een jaar aan de slag in Savoye toen de overname ter sprake is gekomen”, zegt Iskander. “We wilden sowieso zelf iets openen of overnemen”, vult echtgenote Darika aan. “Maar we dachten kleiner te beginnen. Als eerste eigen zaak is de Savoye qua grootte zeker voldoende (binnen is er plaats voor 50 personen).” Iskander is al bijna 20 jaar aan de slag in de horeca. Hij startte als jobstudent in een café van zijn zus.
Verliefd op interieur
De beslissing om Savoye over te nemen werd ook een beetje gestuurd door Darika. “Ik ben al van dag 1 verliefd op het interieur van de zaak. Het is hier erg gezellig met de open haard en de koepel achteraan de zaak”, klinkt het. Iskander en Darika nemen de inboedel over, de speciale gekoelde wijnkasten achter de toog inbegrepen.
Meer kindergerechten
Voortaan zal Darika de gastvrouw zijn in Savoye. Die job zal ze combineren met haar deeltijds werk bij speelgoedwinkel Mertens. Voorts kan het koppel nog rekenen op de hulp van een kok en twee studenten. “Maar er mag zeker nog iemand bijkomen, in de eerste plaats in de keuken. Niet dat we heel veel gaan veranderen maar we willen op termijn wel onze eigen accenten leggen”, luidt het. Bij Savoye kun je terecht voor een palet aan wijnen en een ruim assortiment warme en koude tapas. Op het menu staan ook een aantal gerechten gaande van steak, pasta over slaatjes tot burgers. De nieuwe zaakvoerders zijn zinnens het aanbod aan kindergerechten uit te breiden en de studenten aan te spreken met betaalbare wijnen.
Bedrijfsfeestjes
Savoye is elke dag van de week open, behalve op maandag. “De eerste dag van de week doen we wel open voor grotere groepen, zoals bijvoorbeeld bedrijven die een feestje willen organiseren in de zaak”, besluiten Iskander en Darika.