cecile Foto: Vlad VDK

Vroeger woonden er twee zussen, nu openen buurmeisjes Judith en Astrid er hun restaurant: “Vroeger gingen we vaak eten bij Martha en Cécile”

Met restaurant Cécile is Roosdaal een stevige culinaire troef rijker. Hoewel ze nog zo jong zijn, kunnen de zaakvoerders Astrid (28) en Judith (29) Van Snick, en Tom Vannieuwenhuyze (30) al mooie adelbrieven voorleggen met daarin topreferenties uit de regio.

Restaurant Cécile opende de deuren in een prachtig herenhuis aan het kerkplein van Pamel. De zussen Astrid en Judith Van Snick kennen het pand door en door.

“Deze voormalige kosterswoning ligt pal naast ons ouderlijk huis”, zegt Astrid. “Mensen uit de buurt zullen de woonst met rode gevel, die aan de parochiezaal Ons Huis grenst, ook wel kennen. Maar dan als de woning waar ‘Martha en Cécile van de koster’ woonden, twee ongetrouwde zussen waar vele Roosdaalnaren in een ver verleden nog les van kregen. Maar voor ons waren Martha en Cécile dus onze buurvrouwen. We speelden vaak in hun tuin, en op woensdagmiddag gingen we er als kind vaak eten.”

Uniek

Het voormalige woonhuis onderging het afgelopen jaar een grondige metamorfose. “Onze ouders kochten de woning en verhuurden het pand. Maar er kwamen doorheen de jaren zoveel kosten aan, dat een zware verbouwing zich opdrong”, gaat Astrid verder. “Op dat moment speelde in ons achterhoofd al lang de droom om een eigen zaak te openen. Dus van het een kwam het ander, en het woonhuis werd uiteindelijk omgebouwd tot restaurant.” (Lees verder onder de foto)

Heel wat stof en stress later, kunnen Astrid en Judith zich samen met Tom Vannieuwenhuyze, dat is de vriend van Judith, zaakvoerders noemen van restaurant Cécile. “We hebben die naam gekozen omdat we het meeste contact hadden met Cécile”, zegt Astrid. “Helemaal uniek maakt het, dat twee zussen een restaurant uitbaten in de woning waar twee andere zussen heel hun leven doorbrachten. Hoe mooi is dat.”

Seizoenen

Astrid, Judith en Tom kozen in Cécile voor een tijdloos en sober interieur, met leuke accenten. “Zo recupereerden we de originele vloertegeltjes in de inkomhal”, zegt Astrid. “En de bar is uitgewerkt in marmer, net zoal de wastafels in de toiletten. De keuken die is open, dat is een leuke extra voor de klanten.” (Lees verder onder de foto)

Smulpapen die fan zijn van een uitgebreide kaart, zijn er bij Cécile wel aan voor de moeite. Maar daar zijn gegronde redenen voor. “Onze chef Tom brengt een keuze uit vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en vier desserts. Telkens volgens de seizoenen”, zegt Astrid. “Deze eerder beperkte keuze is er omdat we alles zelf bereiden, en enkel met verse topproducten werken.”

Sir Kwinten

Dat die producten met kunde klaargemaakt en vervolgens geserveerd worden, kan haast niet anders als je weet welke ervaring het drietal reeds op het cv heeft staan.

“Tom was sous chef in De Verleiding in Gooik en heeft ook nog in de voormalige Bistro Margaux (nvdr: nu Brasserie Julie) in Sint-Martens-Bodegem gewerkt”, zegt Astrid. “Judith deed ook ervaring op in De Verleiding en werkte in Bossuzanne in Liedekerke. En ikzelf leerde de kneepjes van het vak in Sir Kwinten in Lennik. We weten dus zeker hoe zwaar de horeca kan zijn. Dat we nu samen een nieuw avontuur gestart zijn, hebben we ons voorlopig nog geen seconde beklaagd.”