img12 Ilse Broux.

Voormalig Diests kledingpaleis omgetoverd tot kooktempel

In het pand aan de Koning Albertlaan in Diest waar vroeger kledingzaak Keldermans was gevestigd, opent morgen kookbelevingsshop ‘t Kookdepot de deuren. De zaak van Ilse Broux was vroeger gevestigd in een ander pand in dezelfde straat. 

Zaakvoerster Ilse Broux wil met op de nieuwe locatie zowel professionals als hobbykoks aanspreken en toverde haar nieuwe zaak dan ook om tot een belevingswinkel. “Na 15 jaar vond ik het weer eens tijd om de lat nog hoger te leggen”, vertelt Broux, “We zetten voluit in op beleving. Onze nieuwe winkel wordt een bestemming op zich. Een plaats om dingen te proeven, uit te proberen, te leren …. Kortom een heuse ‘kooktempel’. We baseren ons hiervoor op de jarenlange dialoog die we reeds met onze klanten voeren. Zij zijn vragende partij voor meer beleving. Voor het fysieke. Online bestaat ‘t Kookdepot ook. Maar dat is eerder een aanvulling.”

Het groene ei

Omwille van het brede gamma vinden ook heel wat bekende gezichten de weg naar de Diestse kookwinkel. Zo is Gilles Draps, bekende chef en ‘food-adventurer’, er regelmatig te spotten om zijn kennis inzake barbecue en pizza bakken te delen met de bezoekers. En ook het ‘groene grote ei’, oftwel het alomgekende Big Green Egg, mag niet ontbreken in het gamma. “Het is een product dat de laatste jaren een heuse culinaire revolutie heeft teweeggebracht bij zowel jong als oud keukengeweld. We zijn dan ook trots dat chef Bart Mot met dit product ons tijdens het openingsweekend van 6 en 7 oktober komt vervoegen” klinkt het nog.