Unizo-Brussel zegt dat de twee ondernemingen belangrijke ambassadeurs zijn van het HIB-label, omdat ze met hun voedingsproducten de weg van de duurzame transitie kiezen. “Ambachtelijke ondernemers spelen in de ‘shifting economy’, waarbij minder grondstoffen en fossiele brandstoffen worden gebruikt, een cruciale rol. Willen we de druk op ons leefmilieu verminderen, dan is de keuze voor kwaliteit, lokaal en duurzaam essentieel”, zegt Anton Van Assche van Unizo-Brussel.
Mad Lab is een biologische Belgische koekjesfabriek, die hoogwaardige, ruwe grondstoffen gebruikt om originele koekjes te maken. La Maison des Tartes is dan weer een taartenbakker die werkt met seizoensgebonden fruit en groenten afkomstig van duurzame of biologische landbouw.
Volgens David Moriamé en Cyril Beneche, de twee oprichters van Mad Lab, geven “principes als strijden tegen voedselverspilling, composteerbare bulkverpakking of hergebruik van productierestanten van andere voedingsproducten” hun product de unieke kenmerken die deel uitmaken van het succes.
Het HIB-label werd uitgereikt in aanwezigheid van de Brusselse schepen van Economische Zaken Fabian Maingain. Unizo-Brussel wijst er nog op dat de rol van Be-Here, het duurzame bedrijvencentrum in Laken, niet te onderschatten is. “Als duurzaam dorp bieden we een unieke plaats waar dit type ondernemingen en ondernemers tot samenwerking op vlak van verkoop en productie kunnen komen”, zegt Allison Oosterdorp van Be-Here in het persbericht.