We schrijven 1 mei 2022 in de vroege ochtend. Wim Cloots staat op omdat hij zich niet goed voelt en zakt plots in mekaar. Zijn vrouw Judith startte meteen de reanimatie. Cloots werd in totaal drie weken in kunstmatige coma gehouden. Omdat zijn hersenen een hele poos zonder zuurstof hadden gezeten, werd gevreesd voor blijvende schade. Een drama voor de kersverse papa van vijf en zijn gezin; begin 2022 kreeg het koppel nog een tweeling.
Heelhuids
Cloots sloeg er zich als bij wonder heelhuids doorheen. “Ik heb wel twee maanden in het ziekenhuis alleen sondevoeding gekregen en was dus fel vermagerd en verzwakt. Daarna begon de lange weg terug. Alles is stilaan goed gekomen. Mijn stem is ook terug. Het was een hele poos moeilijk praten door de sonde die ze hadden ingebracht.”
Intussen is hij weer voluit aan het werk in zijn restaurant. “Al is het zeker nog niet zoals vroeger. Toen kon ik blijven gaan. We hadden zelfs vaak twee shiften op een avond. Op een paar tientallen steaks bakken meer of minder stak het niet en tussendoor kwam ik dan ook nog eens een praatje slaan met de klanten. Dat zeveren of een mop tappen heb ik wel echt enorm gemist. Maar nu moet ik toch soms eens meer aan mijn gezondheid denken. Ik ben vergeleken met vroeger nog altijd heel snel moe. Gelukkig heb ik veel hulp en steun aan mijn vrouw Judith.” (lees verder onder de foto)
Het restaurant bestaat intussen 60 jaar. “Horse House werd in 1963 geopend door mijn iconische voorganger Lowieke (Louis Slachmuylders, red.). Hij heeft hier 37 jaar de dienst uitgemaakt tot ik het 23 jaar geleden heb overgenomen. Veel hebben we niet veranderd. Aan het authentieke interieur in het smalle pand kan je gewoon niet raken. De Vilvoordenaar is ook niet anders gewend.”
Mond-aan-mondreclame
“De paardensteak is ook nog altijd heel populair. Niet alleen in Vilvoorde maar over het hele land. Mijn klanten komen zowat van overal. De mond-aan-mondreclame doet zijn werk.” Ook de reviews op onder meer Tripadvisor zijn laaiend enthousiast, goed voor 4,5 sterren op vijf.
Festiviteiten naar aanleiding van de 60ste verjaardag heeft Wim nog niet echt gepland. “We gaan nog bekijken wat er mogelijk is. Ik probeer eerst verder aan de weg terug te bouwen. Het is wel hartverwarmend hoe de trouwe klanten met mij hebben meegeleefd. Zij hebben er ook voor gezorgd dat we nog bestaan door ons in die moeilijke periode niet in de steek te laten. Ik kan enkel zeggen dat ik hier graag nog jaren wil verder doen voor hen.”