De Tiense Suikerraffinaderij maakt al sinds 1836 suiker van lokaal geteelde suikerbieten. Traditie gaat er hand in hand met duurzame innovatie, vertelt fabrieksdirecteur Jan Ingels.
“Momenteel bouwen we een diffusietoren die 6.000 ton minder CO2 zal uitstoten en minder water zal verbruiken. Ook maatschappelijk lopen er tal van initiatieven, waaronder recent de innovatie om drinkwater uit suikerbieten te produceren.”
LEES OOK. Tiense Suiker investeert miljoenen in nieuwe diffusietoren
Volgens gedelegeerd bestuurder Kris Claes gaven de inspanningen rond waterbeheer, maar ook de lokale verankering de doorslag. “Denk maar aan Suikerrock, dat ook dit jaar opnieuw op het Bietenplein zal plaatsvinden.”
Op 11 mei maakt het bedrijf kans op de grote Gangmakers-prijs van Voka Vlaams-Brabant, net als Scott Sportech Benelux, Brouwerij Lindemans en Ijsfabriek Strombeek.