Theesommelier Jessica Van Humbeeck uit Aarschot is ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’. Jessica is meteen ook nationaal finaliste ‘Belofte van het jaar 2018’.
Door de uitgave van haar boek ‘But First, Tea’, het uitrollen van haar twee succesvolle ‘Thee met een Verhaal’-winkels in Aarschot en Oostende, haar continue uitverkochte workshops en haar passages bij onder andere De Madammen op Radio 2, bij MNM en in ‘Van Gils & Gasten’, was gecertifieerd theesommelier Jessica Van Humbeeck de voorbije weken niet meer uit de actualiteit weg te denken. Wat vijf jaar geleden begon met een idee aan de keukentafel, is ondertussen uitgegroeid tot een succesverhaal. “Het is fijn dat ik met mijn team dagelijks een massa mensen gelukkig kan maken met thee”, zegt Jessica. Na een opleiding bij de Britse theespecialist Jane Pettingrew, had Jessica de smaak te pakken en werd ze door de beroemde theemeesteres Mei Lan Hsiao ondergedompeld en ingewijd in de Chinese Tea Arts.
Gala-avond
“Ik ben fier, sprakeloos eigenlijk. Ik klink erop met een theetje”, reageerde Jessica Van Humbeeck toen haar het nieuws ter ore kwam. Met deze onderscheiding is Van Humbeeck meteen ook één van de vijf genomineerden voor de nationale ‘Belofte van het jaar 2018’. Tot 31 januari kan er hiervoor gestemd worden voor een derde van de punten. Die score wordt opgeteld bij de punten die een professionele vakjury zal geven voor een pitch achter gesloten deuren. Op 27 februari worden in Brussel, tijdens een gala-avond, de winnaressen bekendgemaakt.
WOMED Award
Met de uitreiking van de WOMED Award, wat staat voor WOMen in Enterprise and Development, willen de vereniging Markant en Unizo jaarlijks vrouwelijke ondernemers in de kijker plaatsen. “Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen, of zelfs beter. In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen zeker niet terug. Een evolutie – en vooral prestatie – die applaus verdient. Ondernemerschap met ‘a female touch’ is een verrijking voor onze economie”, klinkt het nog bij de initiatiefnemers.