89057303_2765611866886910_5914497346179170304_n

Suikerstad sluit horecamonument opnieuw in de armen

TIENEN – Restaurant/pizzeria Casa Al Parma op de Tiense Grote Markt heeft afgelopen weekend de deuren heropend. Het horecamonument heeft dan wel nieuwe uitbaters, de publieke interesse is er niet minder om. Het eerste weekend zat de zaak afgeladen vol. 

Wie afgelopen weekend een plaatsje wilde bemachtigen in restaurant/pizzeria Casa Al Parma op de Tiense Grote Markt moest er snel bij zijn. Tijdens de openingsdagen zat de zaak afgeladen vol en moesten zaakvoerders Wim Van Mosselvelde en Elisa Monteleone het bordje “volzet” uithangen. “Het is altijd plezant om met een vol restaurant te beginnen”, vertelt Wim.  Casa Al Parma staat garant voor authentieke Italiaanse gerechten en wijnen.

Sergio 

De geschiedenis van Casa Al Parma gaat terug naar begin jaren ’80 van vorige eeuw. Pandeigenaar Sergio Salerno en zijn twee dochters Isabella en Marjolina openden toen het restaurant op de Grote Markt. Salerno mag de pionier van de Italiaanse keuken in Tienen genoemd worden. Iets meer dan 5 jaar geleden werd de horecazaak te koop aangeboden. Niemand hapte toe, waardoor het pand jaren leeg bleef staan.

Kwaliteit en uitstraling 

Na de sluiting van Casa Al Parma keerde chef-kok Dino De Levrano terug naar Italië om daar een eigen restaurant te openen. Dat bleek geen onverdeeld succes te zijn, waarna hij naar België terugkeerde om aan de slag te gaan in restaurant The Lounge, de zaak van Wim Van Mosselvelde en Elisa Monteleone. Toen dat pand te koop, eveneens op de Grote Markt, te koop werd gezet lieten Wim en Elisa hun oog vallen op het leegstaande Casa Al Parma. “We willen aanknopen met de kwaliteit en de uitstraling van weleer. Daarom hebben we de naam behouden”, besluit Van Mosselvelde.  Op de eerste verdieping is een feestzaal voor 80 personen ingericht.