Waarom zouden sterrenchefs zich niet mogen wagen aan bijvoorbeeld het simpele streetfood-concept zoals de Elsense sterrenchef Kevin Lejeune dat doet? Klassiekers als burgers, hotdogs, pita en burrito’s worden voortaan aangeboden in boxen die de chef zelf samenstelt: “Vier verschillende boxen met telkens verse producten, kwaliteitsvol vlees en vooral een persoonlijke toets”, luidt het bij het Elsense sterrenrestaurant La Canne en Ville dat uitpakt met “Streetfood box by Kevin Lejeune”.
Simpel principe
Het principe is simpel: je mengt de ingrediënten en maakt ze in één of twee keer gemakkelijk klaar. Daarna doe je je tegoed aan een warme maaltijd wanneer je maar wil. In de box vind je ook nog een korte technische fiche met de verschillende stappen van het recept. “De menu’s zijn beschikbaar voor twee personen, je hoeft dus niets toe te voegen of weg te gooien”, luidt het.
Andere sterrenresto’s
La Canne en Ville is niet het enige sterrenrestaurant dat het afhaalconcept invoerde. In Leuven sprongen restaurants Arenberg en EssenCiel op de kar. Ook ’t Stoveke uit Strombeek-Bever en Alain Bianchin uit Overijse doen mee net als resto’s Sir Kwinten uit Sint-Kwintens-Lennik, Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem en Michel in Groot-Bijgaarden. In het centrum van Brussel zijn er afhaalmenu’s bij een handvol sterrenresto’s zoals Comme Chez Soi en Wine in the City.