padel

Starter van de week. Voormalige schrijnwerkerij omgevormd tot indoor padelclub: “Overdekt een balletje slaan heeft heel wat voordelen”

DILBEEK - De voormalige schrijnwerkerij van doe-het-zelf zaak Royer in Dilbeek heropent begin juli als padelclub. Volgens mede oprichter Bruno Bailleul (34) gaat het om een uniek project in de ruime regio.

Padelclubs schieten als paddenstoelen uit de grond, waardoor verzadiging van de markt stilaan dreigt. Toch twijfelde de 34-jarige Bruno Bailleul uit Roosdaal samen met twee vennoten geen seconde om een nieuw project op te starten in Dilbeek.

“De reden is simpel”, zegt Bruno. “Het gaat om een indoor initiatief en die projecten zijn nog heel dun gezaaid in ons land. Zeker in de ruime regio rond Dilbeek zal je niet snel overdekte padelvelden vinden.”

Sneeuw

Het indoor aspect heeft volgens Bruno bijna alleen voordelen. “Regen, wind, hagel, sneeuw of blakende zon … welk weer het ook is, op onze velden zal je altijd in dezelfde omstandigheden kunnen spelen. De temperatuur in de hal is dankzij de dakisolatie ook zeer aangenaam. Extra troef van het indoor gegeven is dat er geen buren kunnen klagen over lawaai. Al is dat in ons geval, door onze ligging met weinig directe bewoning in de buurt, slechts een bijkomend voordeel.”

De club is gedoopt tot Royer Indoor Padel, een naam die verwijst naar de historiek van de hal die langs de Stationsstraat vlak bij het station van Dilbeek ligt.

Eerbetoon

“Het gaat om een loods waarin een aantal jaar geleden nog de voormalige schrijnwerkerij van doe-het-zelf zaak Royer gevestigd was”, zegt Bruno. “Omdat Royer een heel bekende naam is in de ruime omgeving, besloten we die te behouden. We zien het als een eerbetoon.”

Dat er in het gebouw tientallen jaren een schrijnwerkerij gevestigd was, hebben Bruno en de andere werkkrachten trouwens geweten. “We hebben de afgelopen maanden tijdens het leeghalen en kuisen van de hal al veel gevloekt”, zegt Bruno. “Het was vooral enorm schrobben om de laag plakkende houtstof en schilfers weg te krijgen, maar we zijn er met veel doorzettingsvermogen dan toch in geslaagd.”

Houtstof

Intussen zijn ook de terreinen – 4 dubbele en 1 enkel – aangelegd door een professionele firma. “Er hier en daar nog wat werk in de hal, zoals het in orde zetten van de bar, toiletten en kleedruimtes. Hiervoor gebruiken we heel wat recuperatiemateriaal dat nog in de loods lag. Zo hergebruiken we lampen waarvan we zelf leds maakten, en vormden we oude kasten om tot zitbanken”, zegt Bruno. “We hopen te starten op 1 juli. Vanaf dan is het de bedoeling om 7 dagen op 7 open te zijn.”

Royer Indoor Padel is sowieso een tijdelijk project is. “Het gemeentebestuur gaf ons voorlopig een vergunning voor vijf jaar”, zegt Bruno. “Als dan nog niet duidelijk is wat de toekomst van deze site is, kunnen we misschien langer open blijven. Zo niet zoeken we mogelijk een nieuwe locatie, of verkopen we de terreinen. Maar dat is nog verre toekomstmuziek.”