1a Sara Pollers.

Starter van de week: Café René

LEUVEN - Aan de Mechelsestraat in Leuven is Café René van start gegaan. De horecazaak van Sara Pollers (47) is onze starter van de week. 

Sara was 11 jaar aan de slag als leidinggevende in hotel Park Inn by Radisson Leuven, onderdeel van de Radisson Hotel Group, toen de coronacrisis keihard toesloeg. Niet in het minst in de horeca-en hospitality sector. Spreekwoordelijk van de ene op de andere dag zat de ondernemende vrouw, ze was naar eigen zeggen een workaholic, thuis in een tijdelijk werkloosheidsregime.

Ontslag aangeboden 

“Ik deed mijn werk erg graag”, vertelt Sara. “Maar tijdens die lange tijd thuis en het vele wandelen en fietsen ontdekte ik een andere kant van mezelf. Ik vroeg me af: wat doe ik graag? Wel, ik houd van Leuven, koffie, aperotime met vrienden en vriendinnen en fotografie”, luidt het. Dit voorjaar hakte Sara de knoop door, en bood ze haar ontslag aan bij de hotelgroep.

Functiewijzigingen

Via via belandde Pollers in de Mechelsestraat in Leuven. Haar oog viel op 2 appartementen op het gelijkvloers, recht tegenover interieurzaak Plek. “In die 2 appartementen kon ik niet meteen beginnen werken. Na een uitdagende papiermolen heb ik de functiewijzigingen erdoor gekregen. Pas dan kon ik beginnen met de verbouwingen. Ik kan je verzekeren, het hele proces was niet eenvoudig”, klinkt het.

Eerbetoon aan vader 

Begin oktober dit jaar opende Café René de deuren. “De naam René is een eerbetoon aan mijn vader René. Hij is mijn beste vriend en grote voorbeeld. Bovendien blijft de naam “plakken” eens je hem gehoord hebt. Daar ben k rotsvast van overtuigd”, zegt de veertiger. Café René staat voor duurzaamheid, lokaal en zeker en vast geen overkill. “Ik heb een selectie gemaakt waar een lijn in zit. Voor overdaad pas ik. Ik heb 1 biertje in de aanbieding en ook in de keuze van de kwaliteitswijn heb ik niet overdreven. Je kan het zo stellen: alles wat ik graag zie, doe en lust is verkrijgbaar in Café René. In die wetenschap hoop ik de mensen mee te kunnen nemen”, zegt de starter.

Street art 

Sara serveert van dinsdag tot zaterdag, telkens van 10 tot 20 uur, koffie, aperitieven, een sandwich van de dag, een soepje, poké bowl, gebak en eigen street art fotografiewerk. “Van elke foto maak ik een 15-tal afdrukken die ik vervolgens verkoop. Zijn de prints verkocht, dan gebruik ik een ander beeld”, zegt Sara nog.

Rustige plek 

De horecaonderneemster ziet Café René als een rustige plek waar het leuk is om te vertoeven voor alle leeftijden. “Ik wil dat de mensen hier rustig kunnen werken als ze dat willen maar dat het ook een plaats mag zijn voor vrienden/vriendinnen die willen bijbabbelen bij een goed glas kwaliteitswijn.  Vroeger gingen mensen vooral in het weekend iets drinken omdat ze tijdens de week aan het werk waren. Ik geloof er steevast in dat het allemaal wat meer door elkaar loopt. En daar wil ik dan ook op inspelen”, besluit Sara.