Aan het Alfons Smetsplein in Leuven opende apero-en wijnbar Octobar de deuren. Op het menu staan behalve allerlei aperitieven en wijnen ook kleine gerechten met de nadruk op vis en zeevruchten.
Het concept van Octobar is volgens zaakvoerder Jurgen Truyen een no-nonsense keuken in een relaxte sfeer. “Na hun werk willen we de mensen de kans bieden de kleine honger te stillen met een bijpassend wijntje of biertje”, aldus de zaakvoerder Octobar werkt niet met een vaste menukaart. “Onze gerechten zijn gemaakt om te delen. Je kan ervoor kiezen om iets kleins te aperitieven maar je kan evengoed verschillende kleine gerechten bestellen en een hele avond in onze bar vertoeven. Octopus zal uiteraard wel steeds op de kaart te vinden zijn”, luidt het nog. De zaak opent al om 16 uur de deuren.
Les Parisiennes
Voor Jurgen is het niet de eerste zaak in de Leuvense horeca. Voordien was hij vijf jaar de zaakvoerder van bistro Les Parisiennes. “Het type keuken van Octobar is datgene wat ik ook enorm graag doe” aldus Jurgen. “Ik werk zeer graag met vis en merkte bij verschillende vroegere klanten dat er nood was aan dit concept in Leuven.” Ondanks de werken rond het Alfons Smetsplein vonden toch al heel wat hongerige magen hun weg naar de nieuwe aperitief-en wijnbarbar, onder wie ook heel wat vroegere klanten van Jurgen.