IMG_8880

Starter in beeld: frituur en eethuis ’t Bieke

Aan de Schrieksebaan in Keerbergen heeft Wouter De Bie (27) recent frituur en eethuis ’t Bieke geopend. Wouter is onze starter in beeld.

Al enkele jaren speelde zaakvoerder Wouter De Bie, afkomstig uit Heist-op-den-Berg, met het idee om zelf een zaak op te starten. De gewezen student aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge heeft al heel wat ervaring als traitteur en kok. “Mijn laatste job als bediende was bij Carrefour in Westerlo”, vertelt Wouter. “Daar was ik actief in de vis-en traitteurafdeling: ik deed de voorbereidingen en de verkoop.”

Drukke begindagen

Na een lange zoektocht landde de twintiger op de Schrieksebaan in Keerbergen. “Die locatie voldeed aan de vereisten: voldoende plaatsen binnen (30) en buiten (30) en een ruime parking”, luidt het. Op 17 januari jongstleden opende frituur en eethuis ’t Bieke (Genoemd naar zijn familienaam, nvdr.) de deuren. “Tot nog toe is het erg druk geweest, we mogen dus echt niet klagen. Er is zelfs zo veel afhalingen dat we momenteel nog geen tijd hebben gehad om het eethuis verder uit te werken.”

Investeringen

Op termijn wil Wouter de klanten graag ook een biefsteak, huisgemaakte hamburger en een kipfilet aanbieden aan tafel. “Bij een goed glas bier, wijn of frisdrank smaakt dat altijd. Daarom hebben we achteraan de zaak ook een bar geïnstalleerd”, klinkt het nog. De Bie kocht het pand en investeerde tussen 60.000 en 70.000 euro aan allerlei materialen. Wouter krijgt hulp van twee flexijobbers en een jobstudent.