Cedric Van der Elst haalde vorig jaar ook al eens de finale van het nationale meesterschapsconcours Eerste Kok van België. Cedrics coach is Glenn Verhasselt, die enkele jaren geleden zelf al de prestigieuze titel in 2017 binnenhaalde. Voor de vier andere jonge kandidaten was het hun eerste deelname.
Lees ook: Sous-chef Sir Kwinten in Lennik maakt kans op titel van ‘Eerste Kok van België’De andere finalisten waren Flem Cnockaert (25), chef van Hostellerie Lesco in Wetteren, Kim De Vos (34), sous-chef van Zuid 55 in Brugge, Corentin Lonnoy (27), chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen, en Nicolas Mylle (27), sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem.
Wijting
De finalisten moesten drie gerechten bereiden. Eerst een voorgerecht met wijting, garnalen en verse pasta, gevolgd door opgevulde kwartel en zwezeriken en een dessert met melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.
De wedstrijd vond plaats op de CERIA Campus in Brussel. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van wedstrijd. Peter Goossens stelde de technische jury samen. David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, was ambassadeur van deze editie.