De Bie en Vlemincx

Slagerij steekt zorghuis financieel hart onder de riem

BOORTMEERBEEK –  Slagerij De Bie uit Boortmeerbeek en Zorghuis De Dijlevallei werken voortaan structureel samen. Met het initiatief steekt De Bie het zorgcentrum voor kankerpatiënten een financieel hart onder de riem met de verkoop van ovenklare gerechten. 

Veerle Vlemincx, coördinator van Zorghuis De Dijlevallei, en slager De Bie kennen elkaar al langer, toch is het een primeur dat beide partijen structureel gaan samenwerken. “Gezien de coronaperiode zijn onze inkomsten het laatste half jaar teruggevallen. En het is lang niet zeker dat de kerstmarkten waar we extra inkomsten uithalen dit jaar zullen mogen plaatsvinden. Om die reden zijn we blij met een partner als slager Johan De Bie: Johan steunde het Zorghuis in het verleden al meermaals”, zegt Veerle.

Maaltijden bestellen

Vanaf half oktober kunnen geïnteresseerden aan democratische prijzen verschillende maaltijden bestellen en op twee vooraf bepaalde dagen en tijdstippen de ovenklare schotels afhalen in de slagerij. Ook Johan De Bie is tevreden: “Het is een eer om met het Zorghuis te mogen samenwerken. Elke maand zorgen we voor andere gerechten en we denken ook aan de vegetariërs onder ons. In oktober bieden we Italiaanse gerechten aan waaronder ook vegetarische spaghetti”, zegt De Bie.

Reserveren

Vooraf betalen kan eenvoudig via de Payconiq-app, maaltijden reserveren (binnenkort) kan tot vijf dagen voor de twee afhaalmomenten. In december wordt een feestmaaltijd bereid. Zorghuis De Dijlevallei is een huis en een thuis voor mensen met de diagnose van kanker en opende anderhalf jaar geleden de deuren.