Atelier Souffriau baadt de slagerij en/of charcuterie-afdeling uit voor zowel proxy Delhaizes, AD Delhaizes en Supermarkt Delhaizes. Atelier Souffriau wil de pure ambacht en de smaak van vroeger terug in de slagerij en traiteurdiensten brengen. Er wordt enkel lokaal geproduceerd en industriële processen zijn uit den boze.
Snelle groei
Atelier Souffriau startte in 1978 de activiteiten in de vleessector. Van 9 winkels in 2019 groeide de keten inmiddels uit tot 27 winkels. Deze week opende nog een nieuwe zaak in de Delhaize van Neder-Over-Heembeek. “We zijn enorm trots waar we nu staan. Anderhalf jaar geleden hadden we 9 winkels, ondertussen 27 en er zitten al een paar nieuwe winkels voor begin volgend jaar in de pijplijn”, zegt oprichter Patrick Souffriau. Ondanks de gezondheidscrisis zal Atelier Souffriau voor de eindejaarsfeesten toch 6.000 schotels klaarmaken.
Vlaams-Brabant
De slagerijketen is in onze provincie ook actief in Boortmeerbeek, Lovenjoel (Bierbeek), Aarschot, Tienen, Galmaarden, Landen, Scherpenheuvel, Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) en Wezemaal (Rotselaar).
Willy Naessens Group
Atelier Souffriau maakt sinds 2019 deel uit van de Willy Naessens Group. De hoofdzetel is gevestigd in Brugge.