Geert Decoster

Sjeiks dol op Centho-pralines, zelfs bij 50 graden

TERVUREN/KAMPENHOUT/BRUSSEL – Geert en Els Decoster, zaakvoerders van Centho Chocolates, hebben een winkel geopend in Koeweit. Ze deden dit op vraag van enkele ondernemers uit het Midden-Oosten. De productie van de lekkernijen blijft in Kampenhout. 

Belgische chocolade is een wereldproduct van hoge kwaliteit. Dat label wordt herbevestigd met de opening van een Centho-winkel in Koeweit.  “Drie Koeweiti, lokale ondernemers, overtuigden ons om een winkel te openen in de Al-Tijariah Tower, een nieuw gebouw in Koeweit-stad”, vertellen zaakvoerders Geert en Els Decoster bij de collega’s van Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk sceptisch 

Aanvankelijk hielden de Belgische ondernemers de boot af omdat ze onder andere nogal sceptisch stonden tegenover pralines in Koeweit, een land met een andere cultuur en met temperaturen die erg hoog kunnen oplopen. Omdat de verkoop bij ons tijdens de zomermaanden fors terugloopt, waren er twijfels over de haalbaarheid van het Koeweitse project. “Maar die mannen duwden door. Blijkbaar zijn ze daar toch gek op onze pralines, zelfs bij 50°”, klinkt het. Voorts kan Centho in Koeweit rekenen op een goede logistiek en koeltransport.

Opleiding 

Intussen is de winkel, een replica van die van Kampenhout, geopend. “Voor de start heb ik drie lokale medewerkers nog een opleiding gegeven zodat ze de pralines kunnen onderscheiden en duidelijk kunnen maken wat er zo uniek is aan onze lekkernijen”, zeggen de ondernemers.  De originechocolades (zuivere kwaliteit) van Centho zijn fruitig, kruidig, intens en krachtig.

Medailles 

Centho Chocolates is in 2002 opgericht. De productie gebeurt in de vestiging in Kampenhout. Intussen baten Geert en Els, behalve in Koeweit, winkels uit in Duisburg (Tervuren), Kampenhout en Brussel (franchise). Dat ze nu in Koeweit aan de slag gaan hebben ze deels te danken aan de verschillende medailles op internationale concours. Zo behaalde Centho Chocolates een gouden medaille met de praline “Salin” (gezouten caramel) tijdens de International Chocolates Awards in Londen (2013). De naam Centho komt van de eerste drie letters van de twee voornamen van hun kinderen Centa en Thomas.