Vorig jaar kondigden Wim Dierick (41) en Steven Dillen (38) aan dat ze het hoekpand op de Markt van Asse hadden aangekocht. Dat raakte in het voorjaar van 2022 zwaar beschadigd na een brand, maar Wim en Steven wilden er een nieuw restaurant uitbouwen. Dat zouden ze beheren samen met In den Bloeyenden Wijngaerdt, hun andere zaak op de Markt. Intussen had het duo ook al café Den Tuus overgenomen, maar dat lieten ze ondertussen al over aan een van hun voormalige medewerkers.
Maar ook op hun plan om twee restaurants uit te baten op de Markt, komen ze nu terug. “Aanvankelijk was dat wel de bedoeling, maar nu hebben we beslist om toch volledig te focussen op onze nieuwe zaak die op 18 april opent”, licht Wim Dierick toe. Na 21 jaar valt zo eind dit jaar dus het doek over Den Bloeyenden. “Steven en ik zijn daar in december 2003 mee gestart toen we samen van de koksschool kwamen. We hebben er fantastische momenten beleefd met het personeel en de klanten, maar nu is ons verhaal daar geschreven. Het geeft wat hartzeer maar het is ook leuk dat we met een nieuw verhaal kunnen starten.”
Dat verhaal start op 18 april letterlijk twee panden verder in restaurant Bascule. “Het zal Den Bloeyenden 2.0 worden”, zegt Wim. “Met dezelfde gezichten en gerechten. Heel toegankelijk, ook voor als je gewoon een koffie of een pintje wil drinken. Met 74 zitplaatsen binnen en een terras op de Markt, zal het ongeveer even groot zijn als Den Bloeyenden.”
Vrije weekenddag
Dat Wim en Steven eigenaar zijn van het pand en het bovendien vrij is van brouwer, was een extra reden om vol voor restaurant Bascule te gaan. Over de naam hebben ze ook niet lang moeten nadenken. “Er was vroeger blijkbaar een graan- en zadenwinkel in gevestigd. Er werd dus veel gewogen, net als nu nog in de keuken. Bovendien is het ook een verwijzing naar Asse”, zegt Wim.
Wim, Steven en de rest van het personeel zullen beide zaken nu even combineren, maar op 30 november gaat de deur van Den Bloeyenden definitief dicht. “Tot dan gaan we de ploeg opsplitsen en de openingsuren van Den Bloeyenden wat aanpassen. Het nieuwe restaurant zal doorlopend open zijn van 10.30 tot 23 uur, met sluitingsdagen op woensdag en zondag. Daar kiezen we bewust voor omdat wij, maar ook het personeel, graag een vrije dag in het weekend hebben om bij het gezin te kunnen zijn. Dat het moeilijk is om horecapersoneel te vinden, was ook een reden om de twee zaken niet te behouden.”
Al hopen Wim en Steven wel dat ze nog een overnemer vinden voor Den Bloeyenden tegen het einde van het jaar. “Het zou zonde zijn als er na De Oorzaak en In Den IJzerwinkel een derde restaurant leeg komt te staan op de Markt. Want die hoort te bruisen, met tal van horecazaken en drukke terrasjes en optredens in de zomer.”