De brasserie (1928°) stond vooral bekend om haar traditionele sfeer en gerechten van bij ons. Door de coronacrisis moest de zaak in 2021 de boeken neerleggen. Maar niet voor lang. Onlangs kocht Raphaël Nataf het etablissement over. De jonge ondernemer heeft een nieuw streefdoel: dit adres, dat deel uitmaakt van het erfgoed van Brussel, zijn glorie van weleer teruggeven.
Nieuwe chef-kok
La Taverne du Passage was aan een grondige opknapbeurt toe. Ook in de keuken is er nieuws te rapen. Antoine Mariscal die enkele jaren achter het fornuis stond bij het Gembloerse resto Hors-Champs, aan de zijde van Stefan Jacobs, is als jonge chef in het nieuwe verhaal van La Taverne du Passage gestapt. “Hij trakteert ons op traditionele Belgische gerechten zoals Americain, garnaalkroketten of vol-au-vent, gemaakt met producten van bij ons. Meteen ook de typische gerechten die La Taverne du Passage vroeger serveerde, maar dan wel afgestemd op de nieuwe identiteit”, zegt Raphaël Nataf.