Quiso

Quiso lanceert foodbox met vriesverse kant-en-klare maaltijden in Vlaams-Brabant: “Altijd gezonde maaltijden achter de hand”

Bijna 60 procent van de Vlamingen heeft het te druk om gezond te eten. Dat bleek uit een recente studie van Sciensano. Om een oplossing te bieden voor dit probleem biedt nieuwe start-up Quiso een nieuwe soort maaltijdboxen aan. Met hun vriesverse kant-en-klare maaltijden gaan ze verder dan de klassieke foodbox: klanten hoeven niet meer zelf te koken, maar kunnen gewoon hun verse maaltijd opwarmen en serveren. Quiso lanceerde onlangs hun foodbox in Vlaams-Brabant.

“Onze chefs bereiden alle maaltijden zelf en vriezen ze vers in, waardoor onze klanten ze thuis alleen maar moeten opwarmen”, legt zaakvoerder Philip Boden uit. “Onze chef Roman, naast kok ook erkend diëtist, stelt elke week een gezond en gevarieerd menu samen.”

Dat menu wordt opgesteld en bereid door Roman Schmidt en zijn collega-koks en wordt dan vers ingevroren voor levering. “We maken met Quiso het verschil door een speciale vriestechniek toe te passen die zorgt dat voedingsstoffen en smaak behouden blijven. Je kan onze maaltijden meteen opeten of bij je thuis in de diepvries bewaren en er later van genieten. Op die manier hou je altijd gezonde maaltijden achter de hand”, aldus Boden.

“Klanten kunnen eenmalig bestellen of wekelijks een aantal maaltijden laten leveren. We zijn daarin heel flexibel. Elke week kunnen ze kiezen uit minstens vijftien gerechten, en dat uit verschillende windstreken”, vertelt chefkok Roman. “Ik probeer steeds een goede mix samen te stellen, van klassiek over Italiaans tot Aziatisch. Zie het een beetje als een culinaire wereldreis, maar dan gewoon bij je thuis.”

De Quiso-maaltijdboxen werden onlangs gelanceerd in de provincie Vlaams-Brabant. Later volgt de rest van Vlaanderen, klinkt het.