LEUVEN Brewhouse Project provincie steun

Projectpartners vormen Vlaams-Brabantse ondernemers

De provincie trekt zo’n 80.000 euro uit voor de vorming die ze organiseren voor ondernemers. Hiervoor werkt ze samen met projectpartners zoals KU Leuven, Vrije Universiteit Brussel, MindGate en IICB Business Incubator Zellik. 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt jaarlijks projecten voor ondernemersvorming. Hiervoor kan men een subsidie aanvragen tot 50% van de kosten voor een bedrag tussen 5.000 en 25.000 euro. Ondernemersorganisaties, sectororganisaties, organisaties die aan ondernemerschap werken en onderwijs- en kennisinstellingen kunnen een aanvraag indienen. Het gaat over vormingsreeksen of begeleidingstrajecten die ondernemers moeten informeren en begeleiden bij de opstart, professionalisering, groei, overname of faillissementspreventie van of bij hun onderneming.

Brewhouse Scale-Up Peer Learning: projectpartners: Innovatie & Incubatiecentrum KU Leuven, Haystack International, Cronos Leuven en Leuven MindGate. Met dit Brewhouse project creëren de partners een actieve community van scale-up bedrijfsleiders, een netwerk van ondernemers die met elkaar in verbinding worden gebracht om onderling concrete en relevante ervaringen met elkaar te delen. De uitwisseling van ervaringen maakt dat de uitdagingen sneller en met meer vertrouwen kunnen genomen worden om op die manier de tech scale-ups uit de provincie sneller te laten groeien in een internationale competitieve context. Subsidie: 25.000 euro.

Discover China: projectpartners: Vrije Universiteit Brussel, IICB Business Incubator in Zellik. China groeit steeds meer uit tot een innoverende grootmacht. Sinds kort is het de tweede grootste economie ter wereld. Deze evolutie brengt heel wat opportuniteiten met zich mee, ook voor startende en groeiende bedrijven. Maar om de vruchten hiervan te plukken moeten bedrijven zich inwerken in de Chinese mentaliteit, de risico’s van de Chinese markt kennen en betrouwbare handelsrelaties uitbouwen. ‘Discover China’ wil startende bedrijven van de IICB Incubator (Zellik) en KMO’s in de regio Halle-Vilvoorde de kans bieden om de Chinese denk- en werkwijze te vatten via seminaries en workshops en hen helpen de eerste stappen op de Chinese markt te zetten via bestaande netwerken. Subsidie: 11.400 euro.

Impactvol Ondernemen: projectpartner: Stichting Leuven.Inc. Het project schenkt via collectieve sessies aandacht aan ondernemen met een maatschappelijke impact. Tijdens deze sessies, met sociale en economische ondernemers, worden de deelnemers begeleid om ‘impactvol ondernemen’ op te nemen in hun eigen bedrijfsomgeving en businessplan. Een ander doel is groei en innovatie te realiseren door de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten en diensten. Subsidie: 21.773,67 euro.

Online Leerplatform: projectpartner: KU Leuven. KU Leuven Research & Development (LRD) slaat een brug tussen wetenschap en de bedrijfswereld en engageert zich om kennis en technologieën te laten doorstromen naar de samenleving. De dienst Spin-off & Innovatie van LRD helpt onderzoekers en studenten om hun innovatieve ideeën en technologieën te laten uitgroeien tot nieuwe en veelbelovende hightechbedrijven. Ze worden begeleid bij de uitwerking van een businessplan, de validatie van de markt, de samenstelling van het team en de groei van het bedrijf. Om dit begeleidingsproces verder te optimaliseren gaat LRD een online leerplatform opzetten. Het platform wordt ook opengesteld binnen en buiten de universiteit en geïntegreerd in verschillende ondernemersvormingstrajecten en -sessies. Subsidie: 21.826,32 euro.