Sinds 2014 maakt Poule & Poulette van kip de ster van haar gastronomische en comfortabele gerechten. Het begon allemaal met een simpel maar ambitieus idee: een iconisch en vertrouwd product een originele en smaakvolle twist geven. Vandaag is Poule & Poulette een vaste waarde in België, dankzij een toegankelijke keuken die klassieke Belgische gerechten zoals halve kip met frietjes of vol-au-vent combineert met moderne internationale invloeden.
Het restaurant trekt een breed publiek aan, door 100 procent Belgische en halal gecertificeerde kipgerechten aan te bieden. Door zich exclusief op kip te concentreren, zijn de oprichters Inne, Frederik en Filip erin geslaagd om dit traditionele product opnieuw uit te vinden. Daarvoor werken ze samen met één leverancier, van ei tot bord. “Deze gesloten keten garandeert de kwaliteit en traceerbaarheid van ons basisproduct”, legt Frederik Goossens uit. De producten worden in een centraal atelier bereid voordat ze naar de restaurants worden gedistribueerd.
In 2012 opende het ondernemerstrio een eerste shop in Brasschaat, waarna het langzaam maar zeker uitbreidde. Eerst met een restaurant in het hartje van Antwerpen, intussen met acht nieuwe restaurants bij, waaronder drie in de hoofdstad. In die tijd won de restaurantketen verschillende erkenning, waaronder van TripAdvisor, Gault&Millau en Trends Gazellen.