Sarah Renson opende tweede pand van haar zaak in Leuven Sarah Renson opende tweede pand van haar zaak in Leuven. Foto: rc

Patissier en tv-gezicht Sarah Renson opent tweede vestiging in Leuven

In het Leuvense is ze al langer een begrip, maar stilaan verovert patissier Sarah Renson ook de rest van het land met haar heerlijke zoetigheid. Ze opende recent een groter pand aan de Tiensesteenweg, en vanaf 30 maart is ze ook opnieuw te zien op televisie.

De carrière van Sarah Renson neemt een hoge vlucht. We zetten het even voor u op een rijtje. Sarah opende in 2020 haar eigen zaak in hartje Leuven, en door het enorme succes kwam er een jaar later meteen een tweede pand bij buiten de ring, aan de Tiensesteenweg. Daar was het al snel te klein geworden, waardoor ze enkele weken geleden verhuisde naar een groter pand aan de overkant van de straat. Tussendoor organiseert de bakster wekelijks meerdere – steevast uitverkochte – workshops, schreef ze al twee kookboeken en had ze vorig jaar ook een eigen kookprogramma op televisie.

En vanaf 30 maart verschijnt ze opnieuw op uw beeldscherm, want Sarah’s Sweet Table krijgt een nieuw seizoen op Njam!. Al bakkend verklapt ze al haar slimme tips en tricks en vertelt ze uitgebreid over alles wat je moet weten als hobbybakker: de valkuilen bij je allereerste taartbodem, een starterskit voor bakvormen en spuitzakken, de do’s en don’ts voor de perfecte crème pâtissière, …

Al die verschillende projecten zorgen voor overvolle dagen, maar dat vindt Sarah Renson niet erg. “Wanneer ik ergens voor ga, dan ga ik er volledig voor”, vertelt ze. “Ik doe het heel graag, dat is het belangrijkste. Ik werk ook gewoon heel graag, al voelt het eigenlijk niet als werken.”

Toch is er ook een valkuil, die van ‘te veel willen doen’. En dat beseft de patissier zelf ook. “Dat ik graag met allerlei dingen tegelijk bezig ben, is zowel een goede als een slechte eigenschap. Ik ben dingen snel beu en probeer dan graag nieuwe dingen uit. Soms beklaag ik mij dat, maar over het algemeen zorgt het ervoor dat we op die manier veel gedaan krijgen.”

Groot geworden

Het gaat hard voor de patissier, maar veel tijd om daar bij stil te staan heeft ze niet. “Ik sta daar niet zo hard bij stil. Sinds we begonnen zijn, is er nog geen moment van rust geweest. Wanneer ik in ons nieuwe pand sta, denk ik wel eens ‘amai, ineens zijn we best groot geworden’, maar daarom denk ik niet dat ik het gemaakt heb. Maar ik ben natuurlijk wel heel blij met hoe het loopt”, rondt ze af.