Belly Menswear is al 57 jaar een vaste waarde in het winkelaanbod in Halle. “Mijn ouders namen in 1967 een soort Stock Americain over op de Ninoofesteenweg. De naam Belly was afgeleid van de namen van de toenmalige uitbaters Bernard en Lily en is altijd gebleven”, vertelt Ingrid Platteau. “Mijn ouders zijn zich gaandeweg meer gaan specialiseren in mannenmode omdat daar veel vraag naar was. Begin de jaren negentig kwam ik mee in de zaak. We kochten ons huidige pand aan de overkant van de straat en hebben dit grondig gerenoveerd. Ondertussen kwam ook mijn neef Brecht mee in de zaak.”
“Vandaag kunnen we rekenen op een zeer trouw cliënteel, zowel voor maatpakken als voor vrijetijdskleding. Mensen komen graag terug omdat ze vertrouwen op onze expertise. Mannen passen niet graag te veel kledingstukken. Vrouwen lopen graag eens langs bij verschillende winkels om te passen. Dat doen mannen veel minder. De meesten zijn blij wanneer iemand hun aankopen wat mee stuurt”, vertelt Ingrid.
Fintrobank
Toen de Fintrobank in 2018 het pand naast Belly Menswear verliet voor een ruimere locatie wat verderop, stond het pand leeg. “We voelden aan dat dit een unieke kans was om onze winkel uit te breiden. Helaas kwam toen corona zodat we pas enkele jaren later de knoop hebben doorgehakt om de aankoop te doen. Het is een berekend risico in tijden waarin fysieke winkels het niet gemakkelijk hebben maar we zien het als een wissel op de toekomst”, zegt Brecht. “We beschikken nu over een winkelpand van zo’n 200 vierkante meter zodat we onze klanten kunnen verrassen met enkele extra merken. Onze gentlemen’s corner komt nu beter tot zijn recht met extra aandacht voor maatwerk.”
Kleuren en materialen zorgen voor een klassevolle en tegelijk stoere uitstraling. “Vooral aan de stevige kluis kan je zien dat hier vroeger een bank was gevestigd”, toont Ingrid Platteau. “Dat onderdeel hebben we bewust bewaard en helemaal geïntegreerd in het geheel. De bankkluis van toen zijn nu gezellige en rustige pashokjes geworden. Het verhoogt vooral de winkelbeleving en dat weten mensen te appreciëren.”
Daltons
De muur van de kluis/paskamer werd opgefleurd met een tekening van de vier Daltons uit de bekende strips van Lucky Luke. “We vonden dat dit hier wel paste en het verwijst naar de bank die hier vroeger was. Een student van Sint-Lukas heeft dit voor ons geschilderd”, vertelt Ingrid.
Om de bankkluis helemaal in te wijden kwamen op de openingsavond ook letterlijk de Halse Daltons langs, het loopinitiatief van enkele vrienden die op 17 maart de 100 kilometer run voor Kom op tegen Kanker naar Halle wisten te halen. Welke plek was beter geschikt dan de getransformeerde bankkluis om hun eindcheque voor Kom op tegen Kanker bekend te maken. “We hebben 25.000 euro ingezameld. We komen met zeven loopteams aan de start van de 100 kilometer run. Dus moesten we eigenlijk maar 17.500 euro startgeld hebben maar we hebben er nog een schepje bovenop gedaan”, zo klinkt het.