De Vlier heeft een nieuw bier op de markt gebracht. De nieuwste creatie van de brouwerij uit Holsbeek luistert naar de naam Babbelaar. Het geheim zit in de szechuanpeper. Leuven Leisure gaf de voorzet.
Vanuit hun winkel in de Tiensestraat in Leuven promoot Leuven Leisure de rijke biercultuur in Vlaams-Brabant. Dat doet het onder meer met bierwandelingen en fietstochten langs brouwerijen. Voor proeverijen werkt het samen met brouwerij De Vlier in Holsbeek. Uit die samenwerking ontstond eerder het bier Koeieschieter.
“De basis van Babbelaar is ons blond bier”, zegt brouwer Marc Andries. “Voor een extra smaak voegden we er centenial hop aan toe, in combinatie met szechuanpeper.” Szechuanpeper, genoemd naar de Chinese provincie Sichuan, is een specerij die gebruikt wordt in de keukens van China, Japan en Nepal. Het is geen echte peper maar behoort tot de familie van de citrusvruchten.
De Babbelaar heeft een alcoholpercentage van 7,5 procent. Volgens de brouwer is het bier geschikt als aperitief, bij visgerechten en mosselen. De naam verwijst naar het hoofdpersoange Rafaelo Babbelario in het boek Utopia van Thomas More, dat 500 jaar geleden in Leuven gedrukt werd.