“Het was al heel mijn leven een droom om een slagerij uit te baten”, zegt Ikram Zaidi. Haar ouders hadden dertig jaar lang een slagerij in Marokko, waardoor ook zij de smaak te pakken kreeg. De vrouw woonde eerst in Spanje, maar na een bezoek aan haar zus in Hoeilaart besloot ze te verhuizen. “Het is hier een mooie omgeving en ik woon hier nu al zo’n tien jaar.”
Al Arafat woont al acht jaar in België. Hij is de onderbuur van Ikram en zijn zoon gaat naar dezelfde school als haar kinderen. “We zijn bevriend geraakt en zochten naar iets om in te investeren. Dit was een interessante opportuniteit.”
Arafat kent Rezwan Asif via de Bengaalse gemeenschap in Brussel. Ze zijn afkomstig uit dezelfde regio in Bangladesh en hebben aan dezelfde universiteit gestudeerd. “Wij zijn beide ingenieurs en zagen dat er een gat in de markt was. In Hoeilaart was er dringend nood aan een kwalitatieve slager die goede producten levert. Naast mijn hoofdberoep wil ik dit project uitbouwen tot een succesvolle zaak”, aldus Asif.
Internationaal aanbod
’t Vleesatelier biedt een ruim gamma aan vleeswaren uit India, Bangladesh, Marokko en Spanje aan. Daarnaast verkopen ze exotische broodjes, salades en een aantal buitenlandse droge producten. “We willen klanten ook de mogelijkheid geven om online te bestellen. Als ze niet zelf naar de winkel kunnen komen, kunnen we het thuis laten leveren.”
Momenteel is de slagerij in contact met Uber Eats om een leveringsdienst te regelen. “We hebben nog enkele praktische problemen, want we willen dat ons rauw vlees vers blijft onderweg”, zegt Arafat.
Slagerij Van Pee
Het pand werd de voorbije twee en een half jaar gehuurd door Au Flan Breton. Daarvoor was het in het bezit van slagerij Van Pee, die het drietal hielp opstarten. “We hebben de voorbije maanden een goed contact gehad met Ronny Van Pee. We zijn rustig opgebouwd en hopen de komende periode veel klanten te ontvangen.”