https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_21_986ada71-f22c-45d3-8e4d-0a8444494c06 Foto jvi

Michelin bekroont Ferment met Bib Gourmand

LENNIK - Ferment op de Markt van Lennik is een van de 22 nieuwe Bib Gourmand leden uit België en Luxemburg. De jury looft de zaak niet alleen om de no-nonsense gerechten, maar ook om de lokale drankenkaart.

Zowat een maand voor de uitreiking van de Michelin sterren stelt de jury van de bekende culinaire gids de nieuwste restaurants voor die deel uit maken van de Bib Gourmand. De rode draad van de Bib Gourmand selectie is de prijs-kwaliteitverhouding die gasten er ervaren. Enkel restaurants waar je een voor-, hoofd en nagerecht geserveerd krijgt voor een prijs die rond de 45 euro schommelt, maken kans op een selectie.

“Generositeit is vaste kost in zaken met een Bib Gourmand. De kookstijl is niet van belang, de uitbundigheid van de smaken des te meer”, klinkt het.

Comfortfood

En de smaken en generositeit van Ferment stellen de Michelin recensenten blijkbaar zeer tevreden, want de zaak aan de Markt in Lennik is samen met 21 andere restaurants uit België en Luxemburg toegevoegd aan de lijst.

“Een indrukwekkend aanbod wijnen, een exceptionele collectie geuze van lokale brouwerijen, eigentijds comfortfood dat je kunt sharen: in deze levendige zaak aan de Markt van Lennik is de gourmand koning”, klinkt het lovend in een kort verslag. “U komt hier voor huisgemaakte garnaalkroketten, genereuze asperges à la flamande, zeebaars op de grill en veel meer no-nonsense lekkernijen. Huisgemaakt en genereus bereid met respect voor het terroir en het ambacht. Ferm!”

Een hele grote verrassing is het toetreden van Ferment tot het selecte Bib Gourmand clubje niet. De zaak, waarvan de familie Dehandschutter vier jaar geleden de deuren opende, gooit al een hele poos hoge ogen. Zo staat Ferment in die andere bekende restaurantgids Gault&Millau geboekt met een uitstekende 13 op 20.