Wat kan je ons vertellen over jullie product?
“Wij maken ambachtelijke chocolade: van cacaoboon tot reep. Dat doen we in ons eigen atelier in het hartje van Tervuren.”
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om chocolade te gaan maken?
“Na een bezoek aan een cacaoplantage in Mexico in 2008 wilden we onze eigen chocolade maken. In België bestond er geen opleiding, dus we hebben het op eigen houtje geleerd met kleinschalige machines uit het buitenland.”
Waarom zijn jullie zo trots op jullie product?
“Omdat chocolade maken in België uitzonderlijk is. Onze cacaobonen daarnaast ook worden geteeld met respect voor de natuur en de lokale cacaoboeren. Daarom zijn we trots op onze chocolade met zijn unieke karakteristieken.”
Kan je ons wat meer vertellen over jullie bedrijf zelf?
“We zijn een echt familiebedrijf: mijn man Nicolas en ik en onze dertienjarige zoon Samuel als expert-proever. We maken al onze chocoladeproducten met onze eigen chocolade en maken ook ambachtelijk ijs met de beste basisgrondstoffen. Daarnaast organiseren we ook nog workshops voor groot en klein voor bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes.”
Wie zijn de voornaamste kopers van jullie chocolade?
“We verkopen voornamelijk aan mensen uit Tervuren en omgeving. Maar tijdens ons maandelijks opendeur-atelier komen mensen van gans Vlaanderen over de vloer om naar ons werk te kijken, dankzij UiTinVlaanderen.”
Waarom moeten onze lezers op jullie stemmen?
“Met onze chocolade willen we aantonen dat het mogelijk in om ‘echte ambachtelijke’ producten te maken waar Vlaams-Brabant en Tervuren trots op mogen zijn. Er bestaan duizenden chocolatiers in België, maar chocolademakers die enkel zelfgemaakte chocolade gebruiken, dat is een zeldzaamheid.”
LEES HIER OOK WIE DE ANDERE FINALISTEN ZIJN.