IMG_1505

Metamorfose voor Smets Deurenfabriek, nu Coraco

AARSCHOT –  Aan de Gaston Geenslaan in Aarschot heeft in de volksmond bekende Smets Deurenfabriek (nu Coraco) een hele metamorfose ondergaan. De oude gebouwen kregen een grondige make-over en werden uitgebreid met een 1.000 m2 grote toonzaal en burelen.

Al wie de Gaston Geenslaan doorkruist zal al gemerkt hebben dat er een renovatie-en uitbreidingsgolf heeft plaatsgevonden bij de gevestigde bedrijven. Dat is niet anders bij Coraco, in de volksmond beter bekend als Smets Deurenfabriek. De site heeft een metamorfose ondergaan. “De kwaliteit van ons werk moeten we ook aan de buitenkant tonen”, zegt bedrijfsleider Edwin De Preter van Coraco. “Het is de bedoeling dat het gebouw opvalt en de mensen aanspreekt om tot hier te komen. We willen dat ze zich bij ons op hun gemak voelen en met een goed gevoel naar huis gaan.”

Toonzaal 

In de gloednieuwe toonzaal ontvangt verantwoordelijke Els Gebruers projectontwikkelaars (en hun klanten), (interieur)architecten, bouwpromotoren en particulieren voor laminaten, parketten, binnendeuren en maatwerk. “Maar we werken ook voor externe aannemers rond schrijnwerkprojecten in voornamelijk openbare gebouwen en residentiële appartementencomplexen. In die context treden we op als partner”, vertelt Els. Gebruers heeft heel wat ervaring in de keukenwereld, met de nadruk op  grotere projecten in appartementsgebouwen.

(Lees voort onder de foto)

1980

Het verhaal van Smets Deurenfabriek gaat terug tot in 1980. Op de toenmalige Nieuwlandlaan (nu Gaston Geenslaan) startte men met de productie van ambachtelijk gemaakte deuren. Al snel kwam er een eigen plaatsingsdienst bij. Dat werd Coraco. Om de vele projecten in Brussel en omstreken in goede banen te leiden, openden ze in de jaren ‘90 een kantoor in Vilvoorde. Door de grote vraag werd de productie en plaatsing van geattesteerde massieve branddeuren (tot 60 minuten brandwerend) een van de specialiteiten. Deze deuren worden geproduceerd op de site in Aarschot.

Overname 

In 2017 kreeg het verhaal van Smets Deurenfabriek en plaatsingsdienst Coraco een nieuw elan na de overname door het Kempense bouwbedrijf DCA. De DCA-schrijnwerkerijen in Beerse en Olen (algemene schrijnwerkerij en maatwerk meubilair)  werden samengevoegd met de activiteiten in Aarschot. Het geheel werd omgedoopt tot Coraco met productie van binnendeuren en massief schrijnwerk in het atelier in Aarschot en een maatwerkatelier in Olen. “Door de samensmelting is ons dienstenpakket sterk uitgebreid en kunnen we nu beschouwd worden als de referentie in de houtbouw. Vandaag kunnen klanten niet alleen voor deuren bij ons terecht, maar bieden we ook maatoplossingen voor alle binnen-en buitenschrijnwerk. Onze naadloze samenwerkingsmogelijkheden met de verschillende afdelingen binnen de groep, in combinatie met de expertise en vakkennis van onze medewerkers, laten ons toe heel flexibel en snel in te spelen op de noden en behoeften van de markt”, vertelt Edwin.

Personeel

In alle Coraco-vestigingen samen werken ongeveer 45 personeelsleden.