Lanssens kan heel wat adelbrieven voorleggen. De chef-kok maakte de voorbije decennia het mooie weer bij Pierre Fontaine in Oostkerke, Comme Chez Soi in Brussel en l’Ecailler du Palais Royal, eveneens in Brussel.
Sterrenkwaliteit voor iedereen
Voortaan zijn de kookkunsten van de sterrenchef te bewonderen en te proeven in het Erps-Kwerpse restaurant Rooden Scilt. Zijn doel is sterrenkwaliteit toegankelijk maken voor iedereen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en dit wordt een kanjer. Ik wil kwaliteitsproducten en gerechten aanbieden met internationale toetsen in een moderne, eigentijdse stijl. Mijn ambitie daarbij is een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Topkwaliteit tegen het betere brasserietarief. Het is een droom die ik al langer koester en die ik nu in Erps-Kwerps kan waarmaken”, zegt Lanssens. Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx was bij de volledige heropening van de horeca op het appel om Lanssens culinair op de rooster te leggen.
Wijnkaart
Naast een aantrekkelijke menukaart met meerdere specialiteiten, wordt maandelijks een driegangenkeuzemenu aangeboden. Wie van wijn houdt, kan rekenen op een mooie en uitgebalanceerde wijnkaart, maar kan ook per glas bestellen. Er is eveneens een uitgebreid palet streekbieren beschikbaar. Voor groepen en feesten zijn er aparte arrangementen. Kinderen zijn zeker welkom en kiezen uit een aangepast menu.
Nieuw jasje
Restaurant Rooden Scilt heeft van de lockdown gebruikgemaakt om het klassieke decor om te toveren tot een stijlvolle culinaire brasserie. De salons, de veranda en het terras zijn met veel smaak heringericht, elk met een aparte stijl, maar met respect voor het historische gebouw.