De vroegere uitbaters sloten in januari de deuren van het bekende spaghettirestaurant, dat toen nog als Spaghetticafé door het leven ging. Enter Simon Kuijken (48) en Matthijs Van Avermaet (41), twee Assenaren die elkaar al jarenlang kennen. Beiden deden in het verleden al wat horeca-ervaring op als ober of kok, maar een eigen restaurant is ook voor hen nieuw. De horeca-ervaring moesten ze dus wat van onder het stof halen.
“Het is onze midlifecrisis zeker”, lacht Matthijs. “Maar toen in december bekend werd dat het Spaghettihuis stond over te nemen, wilde ik mijn droom om een eigen zaak te hebben wel realiseren. Maar de zaak alleen uitbaten en dat met mijn gezin combineren, zag ik niet zitten. En dus vroeg ik Simon om mee te doen. Want we hadden het jammer gevonden als dit bekende maar simpele concept zou verdwijnen in Asse.”
Vier sauzen
En het concept is even simpel als het klinkt. In ‘t Spaghettihuis vind je naast de gewone spaghetti ook volkoren en glutenvrije pasta en vier verschillende sauzen. “We hebben de gewone bolognaise, ham & kaas en een veggie- en vegansaus. Je kan de verschillende pasta en sauzen combineren, zodat we quasi elke klant kunnen bedienen”, vertelt Simon die in de keuken zal staan.
‘t Spaghettihuis is open van woensdag tot en met zaterdag van 17.30 tot 21.30 uur. “We blijven deeltijds werken op onze oude job, daarom de beperkte openingsuren. We krijgen ondertussen al veel positieve reacties van klanten die blij zijn dat het restaurant een doorstart maakt. Je kan hier terecht voor een snelle hap, maar ook als je uitgebreid wil tafelen met vrienden of familie. En omdat er bij spaghetti een goed glas wijn hoort, hebben we een uitgebreide wijnkaart met wijnen die je ook per glas kan bestellen.”
Reserveren is pas nodig voor groepen met meer dan zes personen. Binnenkort willen Simon en Matthijs ook nog hun zomerterras openen, zodat gasten zich bij mooi weer nog meer in Italië wanen.