Made in Vlaams-Brabant – Beste wensen 2025

Made in Vlaams-Brabant blikt terug op een ondernemend 2024

De feestdagen staan alweer voor de deur. De champagne is zo goed als ontkurkt en de kalkoen zit misschien al in de oven. Maar voor het feestvieren acht van start gaat, blikt Made in graag nog even terug op het afgelopen jaar. Het was alweer een jaar vol ondernemingszin en ambitie en dat heeft Made in ook dit jaar op de voet gevolgd. Dankzij jullie, onze trouwe lezers, zijn we heel fier op wat we dit jaar hebben bereikt.

2024 was een jaar vol mijlpalen voor Made in. Daarom zetten we graag wat cijfers op een rijtje. Onze artikels werden afgelopen jaar maar liefst 40 miljoen keer gelezen. Dat is 25% meer dan vorig jaar. Gemiddeld bereiken we zo’n 8,5 miljoen gebruikers per jaar. En ook op onze sociale media gingen onze cijfers de hoogte in. Onze Made in-community (alle regio’s samen) op LinkedIn bereikte dit jaar de kaap van 90.000 volgers. Voor Vlaams-Brabant staat dat aantal voorlopig op zo’n 4600 volgers op LinedIn.

Winnaars

Daarnaast organiseerde Made in ook een aantal events, waar ondernemers in de prijzen konden vallen. In het begin van dit jaar werd er per regio een ‘Strafste Onderneemster’ bekroond. In Vlaams-Brabant mag Nele Cornelis, van familiebedrijf Cornelis Fencing uit Ternat, zich een jaar lang die titel toe-eigenen. “Dit is natuurlijk een hele fijne erkenning. Zeker omdat we een vrij klein bedrijf in een nichemarkt zijn”, blikte ze terug op de overwinning.

LEES OOK. Nele van Cornelis Fencing verkozen tot ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’

Later dit jaar, in november, streden verschillende ondernemingen dan weer om de titel van ‘Het Product Made in’. Voor de regio Vlaams-Brabant sleepte Anda met hun Andalousesaus die prijs in de wacht. Dat deden ze tijdens een event in de gerestaureerde Predikherenkerk in Mechelen. “We zijn een familiebedrijf, intussen al de derde generatie. Het product is familie erfgoed en deze mooie erkenning vormt de kers op de taart. Hoe gek het ook mag klinken, maar dit is de eerste echte award die we winnen, dus het is bijzonder fijn om hier als primus uit de bus te komen” aldus, Jeroen Vandenwyngaert, general manager bij Anda, na de winst.

LEES OOK. Andalousesaus van Anda verkozen tot ‘Hét Product van Vlaams-Brabant’: “Boost om onze traditie nog vele jaren verder te zetten”

Sinds dit jaar mochten we ook professor Rudy Aernoudt in ons Made in-team verwelkomen. Hij gaf zijn ongezouten blik op de ondernemerswereld via meeslepende columns op onze website.

Wensen

Tot slot, hopen wij voor 2025 op nog meer mijlpalen, zowel voor Made in als voor uw onderneming. We wensen jullie fijne feestdagen toe! Morgen (24/12) sturen we de laatste nieuwsbrief uit. Op 6 januari zijn we weer terug met meer ondernemingsnieuws.