LEUVEN/ANTWERPEN – Het Leuvense restoconcept Sticks & Bowls, gevestigd langs de Naamsestraat, heeft recent een tweede zaak geopend in Antwerpen. Sticks & Bowls serveert de poké bowls, Hawaïaanse kommen vol gezonde groenten, peulvruchten, kip en/of vis.
Sticks & Bowls zag in 20017 het licht in een pand langs de Naamsestraat in Leuven. Recent opende het restaurantconcept met Hawaïaanse gerechten een tweede zaak in Antwerpen. Zaakvoerder Tars De Raeymaeker heeft een missie: tonen dat Sticks & Bowls meer in zijn mars heeft dan enkel poké gerechten. De nieuwste uitdaging van het restaurant ligt in de koekenstad. “Antwerpen is een stad die leeft. Een Antwerpenaar is een persoon die een sterke mening heeft en ook graag goed eet. Ze zijn een geknipt publiek om ons concept te proeven en het naar een hoger niveau te tillen,” verklaart De Raeymaeker.
Totaalconcept
Het concept van de poké bowls is gebaseerd op de traditie uit de Hawaïaanse keuken. De lokale vissers daar gebruiken overgebleven vis die ze marineren en combineren met lokale ingrediënten; de poké. “Dit verhaal van duurzaamheid was onze hoofdinspiratie, maar we hebben het gerecht wel aangepast aan België. Een traditionele poké bowl wordt bijvoorbeeld altijd koud geserveerd, wat soms niet aantrekkelijk is in de winter”, zegt De Raeymaeker. Sticks & Bowls bedacht een uniek totaalconcept. “We breidden de poké uit met allerlei elementen uit de Stille Oceaan en houden alle ingrediënten lokaal en vers. Zo vullen we het idee van de poké bowl in op onze eigen innoverende manier. Eten bij ons moet een ervaring zijn die de klant uitdaagt en stimuleert,” schetst De Raeymaeker.
Duurzaamheid
Sticks & Bowls wilt met eten omgaan op een duurzame manier en trekt deze lijn ook door in het hele bedrijf. De bereiding van eten, HR, afvalbeleid, omgaan met plastiek enzovoort willen ze op een duurzame en ecologische manier benaderen. “Op dit moment is het in de Belgische horecawereld nog niet mogelijk om volledig van plastiek af te stappen maar we blijven hiervoor duwen,” aldus De Raeymaeker.
Bolleke De Koninck
Het restaurant voorziet een brede kaart met voorgerechten, verschillende bowls en desserts. “Op het vlak van drank kijken we naar wat er lokaal leeft. In Antwerpen serveren we een ‘bolleke’ van brouwerij De Koninck of een Tripel D’anvers. In onze Leuvense thuisbasis vind je uiteraard merken zoals Stella Artois”, zegt De Raeymaeker, “We hebben in Leuven een geweldig team van 21 flexijobbers die ons hiermee bijstaan.” In de zaak op de Oudevaartplaats (buurt Stadsschouwburg) in Antwerpen zal Sticks & Bowls tussen de 20 en 25 flexijobbers inzetten.