_DSF5135

Leuvense chocolatier heeft Gault&Millau erkenning beet

Gault&Millau bracht zopas de derde minigids uit met daarin de 73 beste chocolatiers van ons land. Onder meer het Leuvense Zuut kreeg de vermelding van ‘Chocolatier of the Year’.

De gids “Finest Chocolatiers in Belgium and Luxemburg 2019” bundelt de 73 beste chocolatiers uit beide landen. De chocolatiers werden geselecteerd na 140 anonieme proeverijen door experts, die telkens een tiental pralines beoordeelden op uitzicht, vulling, smaak en structuur.

Kwaliteit en expertise 

Het Leuvense Zuut van zaakvoerders Pieter De Volder (31) en David Van Acker (36) heeft de titel van “Chocolatier of the year” beet, samen met twee andere chocolatiers uit Brussel en Wallonië. De Leuvense zaak behaalde de hoogste gemiddelde score. “We zijn enorm blij en verrast met deze titel”, reageert David Van Acker. “Onze zaak bestaat nog maar drie jaar. Het is dus een grote eer dat we zo snel in de prijzen vallen. Maar we blijven met onze voetjes op de grond, en de prijs motiveert ons om te blijven investeren in kwaliteit en expertise. Op die manier willen we onze zaak in Leuven verder op de kaart zetten. Dromen van een uitbreiding doen we niet meteen maar we houden het natuurlijk wel in ons achterhoofd.”

Leermeesters 

Van Acker leerde het vak 11 jaar lang bij Pierre Marcolini. Pieter De Volder neemt de patisserie van Zuut voor zijn rekening en leerde de kneepjes van het vak onder andere bij Jeroen Meus in restaurant Luzine.