Op de agenda van de gloednieuwe Academy in Londerzeel staan infosessies over de nieuwste producten, hoe ze in te zetten voor verschillende recepten en een gevarieerd menu, maar ook markttrends en inspiratie. Er wordt voorts volop ingezet op kennisoverdracht met betrekking tot gezondheid, duurzame producten, het reduceren van voedselverspilling, en sneller en efficiënter werken in de keuken. Aansluitend worden in de testkeuken ook workshops georganiseerd om nieuwe producten en producttoepassingen te ontwikkelen of te experimenteren samen met klanten.
“Met de Academy willen we het partnership met onze klanten en eindklanten verder versterken. We willen ervaringen en kennis delen, inspireren, maar ook co-creëren”, zegt Patrick Wauters, Managing Director bij Lantmännen Unibake.
Belangrijke mijlpaal voor site Londerzeel
De opening van de nieuwe Academy vormt een belangrijke mijlpaal voor de Benelux tak van het bedrijf. Na de bakkerijbrand in 2015 werd beslist om de site in Londerzeel herop te bouwen tot een innovatieve hub, waar kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid vooropstaan. In 2018 werd de nieuwe, hoogtechnologische fabriek bekroond met de “Factory of the future” titel.
“Als een van de grootste Europese bakkerijgroepen, met een aanzienlijk marktaandeel in de Benelux, hebben we de kennis, de kracht en de schaal om een belangrijke bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Daar wilden we met de nieuwe gebouwen voluit op inzetten”, zegt Patrick Wauters, Managing Director bij Lantmännen Unibake.
Bij de bouw werd rekening gehouden met de ambities van Lantmännen Unibake om als voedselproducent bij te dragen aan een leefbare wereld. Tegen 2050 wil het bedrijf Net Zero emissies behalen en dus volledig klimaatneutraal zijn, tegen 2030 wil het 50% gezondere producten aanbieden met dezelfde smaak, maar met meer vezels, meer volkoren granen en minder zout.
Duurzaamheid en gezondheid zijn dan ook thema’s die aan bod zullen komen in de Unibake Academy, die officieel de deuren opent in september 2024.