1

Kotmadam en Coucke investeren in EnergyVision

JETTE - Voor de uitbreiding van de activiteiten haalde het groene energiebedrijf EnergyVision in een tweede kapitaalronde 26,5 miljoen euro op. Naast Alychlo, het investeringsfonds van Marc Coucke, schreef onder andere ook Christian Teunissen (CEO van kotenspecialist Xior) in op de aandelenuitgifte. Het hoofdkantoor van EnergyVision is gevestigd in Jette. 

Na een eerste kapitaalverhoging eind 2021, de eerste sinds de oprichting van EnergyVision in 2014, vond dit voorjaar een tweede ronde plaats, om de uitbreidingsplannen van EnergyVision in hernieuwbare energie en elektrische mobiliteit te kunnen realiseren.

Investeerders 

Belgische familie-investeerders, maar ook de Brusselse overheid, namen de lead in een kapitaalronde waarbij EnergyVision in totaal voor 26,5 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgaf. Ondermeer finance&invest.brussels, Christian Teunissen (CEO van koteninvesteerder Xior) en opnieuw Alychlo, het investeringsfonds van Marc Coucke, tekenden hier op in.

Laadpalen-en passen

Ondanks een moeilijk jaar in de sector realiseerde EnergyVision vorig jaar een stijging van de groepsomzet met 17%. Het bedrijf wil op dat elan verder gaan. In maart hield EnergyVision  “EnergyDrive” boven de doopvont. EnergyDrive is een 100% dochteronderneming van EnergyVision, opgericht met 10 miljoen euro eigen vermogen, en investeert in de uitbouw van laadpalen en laadpassen. Dit voorjaar start de bouw van de eerste van 500 laadpunten op de openbare weg in het Brussels Gewest. Om alles in goede banen te leiden, startte Jochen De Smet, voorzitter van sectorfederatie EV Belgium, bij het bedrijf.

EnergyHome

En ook het EnergyHome-verhaal blijkt een schot in de roos te zijn. Onder het motto van gratis zonnepanelen voor gezinnen in Vlaanderen, schreven inmiddels meer dan 2.500 gezinnen zich in. Vanaf deze maand worden de eerste installaties gebouwd. De formule is zeer eenvoudig: 100% gratis zonnepanelen voor gezinnen, gekoppeld aan een vaste prijs van 0,25 euro per effectief gebruikte kWh die van de zonnepanelen komt, een prijs die 25 jaar ongewijzigd blijft. Op die manier besparen gezinnen onmiddellijk op hun energiefactuur, zonder enige investering, en zijn ze ook beschermd tegen verdere prijsstijgingen van elektriciteit.