Het is op eigen risico dat je ‘Koffie Koffie Hier’ door je boxen laat knallen: zoals Johan Veugelers ook zelf zegt, is het een ware oorwurm. Voor je het weet zit je er de hele dag mee in je hoofd. De schlagerzanger uit Aarschot die ook bij ons goed gekend is door optredens op onder meer schlagerfestivals in Wieze en Ninove, vroeg zijn luisteraars raad over het onderwerp van een nieuw nummer. Omdat hij tijdens die vraag een kopje koffie vast had, kwam hij bij zijn eigen lievelingsdrankje terecht.
En hij deed er nog een schepje bovenop door zijn eigen koffie te laten maken, en dat bij Wilmotte in Aalst, die hij leerde kennis via projectmanager Kurt Frederickx, een gemeenschappelijke vriend. “We hebben gezocht naar een bepaalde koffie die beantwoordt aan de wensen van Johan, en die ook zeker lekker kan gevonden wordt door een heel breed publiek”, zegt Philippe Wilmotte (30), inmiddels de derde generatie in de Aalsterse koffiebranderij.
“De bonen uit de blend van Johan komen allemaal uit Brazilië uit diverse plantages. De hoogte waarop ze gekweekt zijn, belangrijk voor de hoeveelheid organische zuren en de hardheid, is allemaal hetzelfde. Het bevat speciale bonen waarvoor elk jaar gekeken wordt dewelke de meest optimale omstandigheden hebben gehad om te kunnen groeien: hoeveel water erop viel, hoeveel mineralen in de bodem zitten en het aantal uren zonlicht dat ze gehad hebben.”
“Allerlekkerste koffie”
“Ik ben een echte koffielover, ik drink het ’s ochtends, ’s middags, en ’s avonds, liefst sterk en straf om op gang te komen”, vertelt Veugelers die het nummer componeerde met René Karst van Atje voor de Sfeer en songschrijver-producer Manfred Jongenelis. “We hebben uren liggen zoeken en proeven en we hebben echt de allerlekkerste koffie van de wereld gemaakt.”