José Romero uit Brussel mag zich voortaan de beste ijsbereider van België noemen. Romero runt Pepe’s Glacier in de gemeenschappenlaan in Brussel. De Belgium Gelato Festival Challenge, een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson, prijst zijn creatie van ‘Comme une Rushe’, een bijenwasgelato met amandel- en pollennougatine, gemaakt met yuzucouli.
Vorig jaar was Christian Wu van Gelateria Giotto, eveneens in Brussel, de gelukkige winnaar. Toen werd José Romero nog derde. Dit jaar werd Jasper Braekman van De Petrushoeve in Beervelde tweede. Zijn ‘Pasta pesto van brandnetel’ viel in de smaak bij de jury, een gelato van brandnetelpesto, geserveerd met geroosterde peperkorrels en Parmezaanse kaas.De derde plaats was voor ‘Gelato Affumicato’, een gefrituurde melkspingelato met gefrituurd Himalayazout en een Citroënklavertje, van Peter Roman van Atelier Du Trieu.
