De ijsketen wil uitbreiden en biedt geïnteresseerden de kans om hun eigen gefranchiseerde boetiek op te starten. “Je kunt eindelijk je eigen commerciële activiteit opzetten en genieten van een veiligheidsnet, je houdt je kosten onder controle dankzij de ervaring van de franchisegever, je wordt opgevolgd bij belangrijke beslissingen, en last but not least, je wordt opgenomen in het beproefde en vermaarde Capoueconcept”, klinkt het bij het bedrijf.
Merchtem in de steigers
In juni dit jaar opent allicht in Merchtem de eerste Vlaamse ijsboetiek van Capoue. Het is daar nog wachten op een vergunning. Op termijn wil de keten 80 vestigingen in ons land. Momenteel telt Capoue 13 boetieks, in Brussel en Wallonië. In Leuven staan er 2 vestigingen op het verlanglijstje. Ook een uitbreiding naar het buitenland wordt niet uitgesloten.
Kwaliteiten
Kandidaat-franchisenemers moeten een aantal kwaliteiten aan de dag kunnen leggen. “Hij/zij moet commercieel zijn, dynamisch en praktisch aangelegd. We zoeken mensen die écht op het terrein werken en die hun eigen zaak willen runnen zonder daarom hun concept te moeten uitvinden. Ze moeten zelfstandig willen zijn en over een minimum aan eigen middel beschikken om hun project tot een goede einde te kunnen brengen”, zegt Pierre Boseret die in opdracht van Capoue de uitrol van de nieuwe filialen begeleidt.
Capoue
Vorig jaar lokte de keten meer dan 500.000 bezoekers, die langsgingen voor ijs, pannenkoeken, gebakjes en warme dranken. Voor mensen met een intolerantie zijn er alternatieven beschikbaar. Sinds 2016 is Capoue in handen van Ignace de Ribaucourt en Antoine de Peyerimhoff. Capoue werd opgericht in 1947 door een Italiaans koppel dat besliste ambachtelijk ijs te produceren. De productie vindt plaats in de buurt van Hoei; de hoofdzetel is gevestigd aan de Leuvensesteenweg in Evere. Bij Capoue werken een 30-tal mensen.