LEUVEN/HERENT – Het tiende seizoen van het één- kookprogramma Dagelijkse kost wordt opgenomen in een nieuwe keuken. Productiehuis Hotel Hungaria uit Herent presenteerde maandag de nieuwe werkplek van tv-kok Jeroen Meus.
Van de kruidenlade tot het kookfornuis en zelfs de binnentuin, de volledige ‘Dagelijkse kost’-keuken in herenhuis De Dry Coppen in de Leuvense Schrijnmakersstraat is vernieuwd. Het is te zeggen, eigenlijk zijn het drie nieuwe keukens: voor nieuwsgierige voorbijgangers zal het bakatelier aan de straatzijde meteen in het oog springen. Er werd ook een op maat gemaakte kookruimte toegevoegd om verse taart, gebakjes of tagliatelle klaar te maken. Achter het nieuwe kookeiland is ook plaatsgemaakt voor een salon met eettafel. Voorts is er nog een buitenkeuken met alles erop en eraan.
Oude keuken in bewaring
Sinds september 2015 wordt het kookprogramma Dagelijkse kost opgenomen in het herenhuis. Na 4 jaar vond het productiehuis Hotel Hungaria de tijd rijp voor een make-over van het interieur. Meteen na de afronding van de opnames van het negende seizoen van Dagelijkse kost werd gestart met de verbouwingen. De oude keuken werd niet afgevoerd naar het containerpark, maar wordt netjes bewaard bij het productiehuis.