LEUVEN/HERENT – Het tiende seizoen van het kookprogramma Dagelijkse kost wordt opgenomen in een nieuwe keuken. Productiehuis Hotel Hungaria plaatste intussen de bestelling en gaf de opdracht de verbouwingswerken aan te vatten.
In herenhuis De Dry Coppen aan de Schrijnmakersstraat in Leuven wordt sinds september 2015 het kookprogramma Dagelijkse kost opgenomen. Met in de hoofdrol tv-kok Jeroen Meus. Na 4 jaar vond het productiehuis Hotel Hungaria de tijd rijp voor een make-over van het interieur.
Nieuwe look
Meteen na de afronding van de opnames van het negende seizoen van Dagelijkse kost is gestart met de verbouwingen (foto hieronder rechts). “Neen, we vertrekken niet uit Leuven”, vertelt Bart Verbeelen van productiehuis Hotel Hungaria (2009°, Herent) bij de collega’s van Het Nieuwsblad. “Deze stad is de thuisbasis van Jeroen Meus. Maar na vier jaar was het tijd voor een nieuwe keuken. De keuken komt elke dag op televisie en wordt heel intensief gebruikt. Vier jaar geleden was hij revolutionair, ook omdat we met filmcamera’s werkten. Nu gaan we weer een nieuwe look bedenken waarmee we opnieuw een stapje vooruit blijven. Ik kan niet veel verklappen, maar de mensen op straat zullen nog meer interactie krijgen met Jeroen.” Gelijktijdig met de werken binnenin het gebouw wordt ook de straat heraangelegd. (zie foto hieronder links)
Maand verbouwingen
De oude keuken gaat niet naar het containerpark, maar wordt netjes bewaard bij het productiehuis Hotel Hungaria. “Misschien belandt de keuken ooit nog in een museum.” De werken duren een maand, de nieuwe keuken is vanaf het tiende seizoen te zien, wellicht dit najaar. Het tiende seizoen wordt overigens een feesteditie.