2

Horeca walhalla voor Gare Maritime

BRUSSEL -In het najaar wordt in het Gare Maritime op de site van Tour & Taxis in Brussel een gastronomische hal met 10 restaurants gebouwd. Vastgoedontwikkelaar Extensa, die verantwoordelijk is voor de verbouwing van het historische gebouw, en brouwerijgroep AB InBev zijn een partnerschap aangegaan om deze "voedingsmarkt", "een van de grootste in Europa", te ontwikkelen, zo kondigden de twee spelers aan.

Tien verschillende culinaire concepten moeten “een overzicht van de Belgische gastronomische scène” bieden. De restaurants zullen in de centrale steeg van het Maritiem Station worden gevestigd in de vorm van overdekte terrassen en eetlokalen. De levensmiddelenmarkt zal worden uitgebaat door AB InBev, een primeur in de geschiedenis van de brouwerij.

Soortgelijke concepten in buitenland

“Voor het eerst zullen wij de exploitatie en het beheer van de bar overnemen. Dus de bar zal draaien met ons personeel,” zegt een woordvoerster van de brouwerij. “Wij bezitten ook het ‘foodhall’ merk. Wij geven vorm aan het concept en zijn belast met het vinden van de kandidaten die in deze foodhall aanwezig zullen zijn, inclusief de daarmee verband houdende evenementen, activiteiten en workshops. Wij hebben soortgelijke cateringconcepten in Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Dit is de eerste in zijn soort in België.”

50 banen

De lancering van deze voedingsmarkt zal naar verwachting ongeveer 50 banen opleveren. Onder de 10 geselecteerde restauranthouders heeft de brouwerijgroep gekozen voor een mix van jong talent en chefs met een gevestigde reputatie. “De centrale bar en de restaurants zullen, voor het grootste deel, lokaal inkopen. We gaan ook samenwerkingsverbanden aan met startende voedingsbedrijven en landbouwbedrijven in de regio,” legt Pieter Anciaux uit, Horeca Director bij AB InBev België.